30 noiembrie: valori de trafic crescute pe DN 1 Ploiești-Braşov spre stațiunile montane de pe Valea Prahovei

Autor: Promotor 30 nov. 2022 Știri auto
30 noiembrie: valori de trafic crescute pe DN 1 Ploiești-Braşov spre stațiunile montane de pe Valea Prahovei

Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, în prima parte a zilei de 30 noiembrie 2022, valorile de trafic au început să se intensifice pe DN 1 Ploiești – Braşov, pe sensul de urcare spre stațiunile montane de pe Valea Prahovei. Astfel, pe raza localităților Câmpina și Comarnic, județul Prahova, traficul se desfășoară în coloană.

Pe raza stațiunilor se circulă în condiții de fluență.

„Celor care-și planifică deplasările în această perioadă, le recomandăm să se intereseze în prealabil de starea drumurilor și de condițiile meteorologice, să aibă autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă dacă urmează să ruleze pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei”, scrie Poliția Rutieră pe site-ul oficial.

Pentru reducerea riscului de implicare în accidente rutiere șoferii sunt sfătuiți să ruleze cu prudență sporită, să se asigure temeinic la schimbarea direcției de deplasare și să semnalizeze din timp această intenție.

Poliția Română va fi la datorie de Sf. Andrei şi de Ziua Națională a României

În perioada 29 noiembrie – 5 decembrie 2022, Poliția Română va acționa pe două paliere: unul este cel de prevenire și descurajare, iar al doilea este de combatere a faptelor antisociale și de impunere fermă a legii.

Folosind aproape 4.000 de autospeciale, în medie, zilnic, aproape 8.200 de polițiști vor acționa în teren. Peste 5.100 de polițiști sunt de la structurile de ordine publică, peste 1.500 sunt polițiști de la rutieră, 564 de la transporturi și 983 sunt specialiști de la alte structuri.

Polițiștii rutieri vor acționa pe căile de acces ce converg spre zonele de agrement, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor și blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea și controlul circulației pe principalele căi de comunicație spre și dinspre stațiunile turistice.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație grave și menținerea unei atitudinii prudente în trafic, polițiștii rutieri vor acționa cu aparate radar în întreaga țară.

Polițiștii de la transporturi vor asigura măsurile de ordine publică în trenuri de călători, în stații și triaje de cale ferată, aerogări şi în porturile de la Marea Neagră sau de la Dunăre.

Nu uitați că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia Romana



Comentarii
Inchide