4 SUV-uri economice pe care merită să le cumperi în 2023

Autor: Adrian Somai acum 2 luni Știri auto

SUV-urile sunt la mare căutare în ultimii ani, având de partea lor o serie întreagă de avantaje. Sunt practice, sunt spațioase, se descurcă bine pe orice teren și oferă o poziție de condus excelentă. Dimensiunile și greutatea lor crescută se pot dovedi a fi însă în detrimentul economiei de combustibil.

Există însă câteva SUV-uri care nu consumă chiar atât de mult și care pot fi o alegere excelentă pentru cei care acordă atenție acestui capitol. Uite cinci modele care merită o atenție suplimentară în acest sens!

Peugeot 2008

Este elegant la exterior și mai mult decât interesant la nivelul habitaclului, are un sistem de infotainment foarte bun și un motor economic. Modelul francez îndeplinește o mulțime de criterii care se dovedesc de regulă a fi importante pentru un șofer care își dorește un SUV economic. Versiunea 1.2 PureTech STT pe benzină, de 100 de cai, se mândrește cu un consum de numai 5.4 litri per 100 de kilometri parcurși.

SEAT Tarraco

O mașină mare nu trebuie să fie neapărat o mașină foarte scumpă de condus. SEAT Tarraco este un model accesibil cu șapte locuri, echipat cu multe dotări practice și cu o echipare standard mai mult decât decentă. Versiunea diesel de 150 de cai putere promite un consum mixt de doar 5.4 litri pentru parcurgerea unei distanțe de 100 de kilometri, la fel ca și Peugeot 2008.

Renault Kadjar

Poate că nu este cel mai elegant și mai frumos SUV pe care îl poți cumpăra, însă Kadjar stă destul de bine atunci când vine vorba despre spațiul pe care îl oferă la interior sau despre portbagaj. Potrivit CarWow, versiunea echipată cu motorul pe benzină de 1.3 litri este cea spre care trebuie să îți îndrepți atenția, având un consum de 6.5 litri/100 km.

Toyota RAV4

Echipat standard cu un motor hibrid, Toyota RAV4 nu este numai un SUV foarte economic, ci este și un model extrem de confortabil de condus. În plus, se dovedește a fi spațios la interior si destul de capabil pe orice tip de șosea. Bineînțeles, promite și un consum destul de mic de carburant, fiind necesari numai 5.6 litri pentru parcurgerea unei distanțe de 100 de kilometri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Îmi plac mașinile și sunt mereu la curent cu ultimele noutăți din domeniu. Sunt cel mai fericit atunci când călătoresc și am șansa de a cunoaște oameni, obiceiuri și locuri noi din lumea întreagă. Nu am studiat jurnalismul, însă mi-a plăcut dintotdeauna să scriu și să ofer informații ... citește mai mult

Comentarii
Inchide