Probabil cel mai eficient radar din lume. A prins aproape 100.000 de vitezomani

Autor: Radu Țuțulan 26 nov. 2023 Știri auto
Probabil cel mai eficient radar din lume. A prins aproape 100.000 de vitezomani

Marea Britanie se poate mândri, dacă putem spune așa, cu una dintre cele mai eficiente camere de radar din lume. A prins aproape 100.000 de vitezomani și a generat amenzi în valoare de peste 11 milioane de euro.

O cameră de radar din apropierea Londrei face „ravagii” în rândul șoferilor. Aproape 100.000 de conducători auto au fost prinși că depășesc viteza legală.

Surpriza a fost cu atât mai mare pentru aceștia, pentru că habar nu aveau că în acea zonă e montat un radar. Atât de bine este camuflată camera încât poți crede că e un cuib de păsări.

Cea mai eficientă cameră de radar din lume?

În doar 3 ani, camera de radar a înregistrat 98.994 de șoferi care au depășit viteza legală. Aceasta este montată pe A40, în localitatea Uxbrige, la nord-vest de capitala Marii Britanii.

În zona unde a fost aceasta instalată viteza maximă e limitată la aproximativ 65 km/h (40 mph).

Cei mai mulți șoferi au depășit doar cu câțiva kilometri viteza limită. Cu toate astea au primit o amendă de cel puțin 100 de lire (115 euro).

Însă, în toți acești ani s-au adunat atât de multe amenzi încât această cameră de radar ar putea fi cea mai eficientă din lume. În total, au fost aplicate sancțiuni de peste 11.3 milioane de euro șoferilor (9.89 milioane de lire).

Limita de viteză este prea mică?

Cu toate că rostul unei camere de radar e de a sancționa vitezomanii, reprezentantul unei organizații britanice care susține drepturile șoferilor, consideră că statul greșește.

Desigur, cei care depășesc viteza ar trebui să răspundă în fața legii. Dar dacă peste 100.000 de șoferi au fost sancționați de un singur radar, este clar că aceste limite de viteză au fost stabilite artificial la un nivel scăzut”, a declarat Howard Cox, fondator Fair-FuelUK, citat de Daily Star.

Acesta e de părere că autoritățile ar trebui să reanalizeze limitele de viteză acolo unde sunt situații, precum aceasta, în care zeci de mii de șoferii sunt amendați pentru câțiva kilometri în plus.

În 2022, camerele de radar din Marea Britanie au surprins aproape 2 milioane de șoferi (1.74 milioane) că au depășit limita de viteză. În total, au fost emise amenzi care depășesc 52.5 milioane de euro (45.7 milioane lire).

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Elements.envato.com


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide