Anunț DRPCIV: Cât mai sunt valabile permisele de conducere expirate

Autor: Marius Vișan 09 mart. 2022 Știri auto

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor informează că, începând cu data de 9 martie 2022 își încetează aplicabilitatea Hotărârea Guvernului nr.171/2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și stabilirea măsurilor ce se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

”Reamintim faptul că în perioada stării de alertă, conform actelor normative în vigoare, valabilitatea permiselor de conducere/autorizațiilor de circulație provizorie a fost menținută pe întreaga durată a acesteia și se va menține pentru încă 90 de zile, pentru a permite efectuarea demersurilor în vederea eliberării unor noi documente (cca.500.000)”, informează DRPCIV pe site-ul instituției.

Pentru evitarea aglomerației la sediile serviciilor publice se recomandă cetățenilor aflați în această situație, să solicite preschimbarea documentelor în timp util, parcurgând următorii pași:

– efectuarea programăriilor online pe site-ul www.drpciv.ro;

– achitarea contravalorii documentelor solicitate (prin intermediul CEC,BCR, rețeaua de stații SelfPay, online – ghișeul.ro sau drpciv.ro sectiunea servicii online – plăți, mandat poștal, etc.);

– pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere/înmatricularea vehiculelor (lista documentelor se regăsește pe site-ul www.drpciv.ro, secțiunea documente și formulare;

– prezentarea la sediu conform programării.

Stadiul emiterii documentelor poate fi urmărit, în timp real, pe site-ul www.drpciv.ro, secțiunea servicii online – emitere permis/emitere certificat.

În funcție de evoluția solicitărilor vor fi aplicate măsuri la nivelul serviciilor publice comunitare regim permise în sensul redistribuirii personalului disponibil.

Amenda pe care trebuie să o achiți dacă ești prins cu permisul de conducere expirat

Șoferii care circulă cu permisul expirat riscă o amendă între 870 și 1.160 lei. Fapta lor constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni:  6-8 puncte-amendă.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide