Câți bani primești de la stat dacă vrei să-ți iei o mașină pe GPL?

Autor: David Andrei 31 mart. 2021 Știri auto

Programul Rabla 2021 va debuta luna viitoare. Prima de casare a crescut, iar guvernul a decis și majorarea ecobonusurilor. Dar câți bani primești de la stat dacă vrei să-ți iei o mașină pe GPL?

GALERIE FOTO

Mașinile cu GPL câștigă teren, mai ales după ce Dacia a lansat modele cu rezervor de gaz petrolier lichefiat montat din fabrică. Versiuni pe GPL se regăsesc și în gamele Renault, Volkswagen, Skoda și Audi.

Prețul mai mic pentru un plin, consumul redus, emisii mai mici sunt avantajele rulării pe GPL. Nici prețul de achiziție nu ar trebui să-i sperie pe cei care intenționează să aducă acasă o astfel de versiune. De exemplu, în gama noii Dacia Logan, cea mai accesibilă versiune pe GPL este Eco-G 100, cu echiparea Essential. Prețul său de pornire este de 11.600 de euro. Este cu doar 300 de euro mai scumpă decât TCe 90 cu aceeași linie de echipare.

Cei care vor o mașină pe GPL trebuie să știe că vor primi bani în plus de la stat la achiziționare. Guvernul a mărit valoarea primei de casare oferită în cadrul Programului Rabla de la 6.500 la 7.500 de lei, echivalentul a aproximativ 1.500 de euro.

A crescut și valoarea ecobonusurilor acordate de stat. În consecință, anul acesta, cei care își doresc un autoturism pe gaz petrolier lichefiat nu vor mai primi 1.000 de lei, ca în anii precedent, ci 1.500 de lei. Astfel, cei care își doresc o mașină pe GPL pot primi de la stat 9.000 de lei.

Când poți să primești bani de la stat ca să-ți iei mașină pe GPL?

În ultimii ani, Programul Rabla a demarat la mijlocul lunii martie. Modificările aduse legii, mărirea bugetului alocat și valorile diferite ale subvențiilor par să fi întârziat startul programului guvernamental anul acesta.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că românii vor putea să-și achiziționeze mașini prin intermediul Rabla începând cu ultima săptămână a lunii aprilie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide