BMW ia în calcul dezvoltarea unui sistem de încălzire cu raze infraroşii

Autor: Tudor Rus 20 sept. 2012 Știri auto

Sistemele clasice de încălzire şi instalaţiile de aer condiţionat din prezent nu mai reprezintă o variantă economică în ceea ce priveşte conservarea energiei. Asta pentru că felul în care funcţionează permit pierderea unei mari cantităţi de energie. Acestea încălzesc întâi aerul din habitaclu, pentru ca mai apoi căldura să fie transferată în corpul ocupanţilor maşinii, o mare parte din aceasta irosindu-se în urma acestor schimburi.

În cazul sistemului de încălzirea cu raze infraroşii, energia este transformată în radiaţii infraroşii care încălzesc direct corpurile persoanelor aflate în autovehicul. La baza întregului sistem stau suprafeţele ce emit radiaţiile infraroşii, care distribuie căldura fără a avea nevoie de curenţi sau fante de aer. În plus, sistemul care va fi disponibil doar pe vehiculele electrice produse de BMW este complet silenţios.

Sistemul va fi proiectat în aşa fel încât să fie activ doar un minut de la pornire, încălzirea persoanelor din maşină făcându-se extrem de rapid. Se pare că BMW ia în considerare şi cuplarea sistemului la o pompă de căldură instalată pe maşină, acest lucru urmând să ducă la o creştere cu 30% a autonomiei date de baterie. Deşi nu se ştie încă nimic în legătură cu implementarea sistemului, BMW a anunţat lansarea la Salonul Auto Paris 2012 a conceptului hibrid plug-in Active Tourer, o potenţială platformă pentru testarea inovatorului sistem de încălzire.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide