BMW Isetta, personaj de film. Este cea mai mică maşină folosită vreodată pentru evadare – VIDEO

Autor: Marius Vişan acum 12 luni Știri

La Muzeul Zidului Berlinului de pe Friedrichstrasse din Berlin se află cea mai mică maşină  folosită vreodată pentru evadare: un model BMW Isetta. Cu regularitate, Klaus-Günter Jacobi (79 de ani) însoţeşte vizitatorii prin muzeu în calitate de ghid turistic. Puţin sunt aceia care ştiu un amănunt: nu numai că Jacobi ştie totul despre numeroasele încercări de evadare, dar a avut şi idea lui să ascundă o persoană în interiorul micului bubble car şi să treacă graniţa cu pasagerul neobservat. Acesta este modul în care cel mai bun prieten al său a reuşit să evadeze din Berlinul de Este în cel Occidental.

La 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului, BMW rememorează povestea lui Klaus-Günter Jacobi, a prietenului său Manfred Koster şi a acelui minicar care a ajutat nouă oameni să evadeze din RDG. Povestea este intriga filmului „The Small Escape” (Mica Evadare), care a avut premiera la 2 octombrie 2019 ca spot TV, pe YouTube şi pe alte canale social media ale BMW Group.

BMW Isetta – automobil de evadare

„The Small Escape” arată modul în care BMW Isetta a fost transformat într-un automobil de evadare şi cât de riscantă era trecerea frontierei. Fascinanta poveste de istorie a fost produsă de regizorul Alex Feil, cameramanul Khaled Mohtaseb şi scenograful Erwin Prieb – totul în stilul unui blockbuster de la Hollywood. 

La 23 mai 1964, cu puţin înainte ca trecerea graniţei să fie închisă la miezul nopţii, BMW Isetta transformat de Klaus-Günter Jacobi a trecut pe sub bariera deschisă. Imediat după trecere, el l-a eliberat pe prietenul său Manfred din ascunzătoarea din spatele banchetei şi l-a îmbrăţişat cu o bucurie evidentă. A fost singura dată când BMW Isetta al lui Jacobi a fost utilizat ca maşină de evadare, dar reuşita lui i-a inspirat pe alţii.

Alţi opt cetăţeni ai RDG au reuşit să scape spre Occident în anii următori în modele BMW Isetta transformate similar. În prezent, această maşină este expusă la Muzeul Zidului Berlinului. Filmul „The Small Escape” va fi un exponat permanent al expoziţiei permanente despre încercările spectaculoase de evadare.

Filmul „The Small Escape” poate fi văzut pe canalul YouTube şi pe alte canale social media ale BMW Group.

Citeşte şi 

Ameninţările s-au concretizat. Ce s-a întâmplat cu agentul care a filmat fostul consilier PSD în timp ce înjura poliţiştii – FOTO-VIDEO

Un nou examen medical pentru şoferi. Dacă nu treci testul, rămâi fără permis

Preţurile pentru Ford Puma, noul SUV produs la Craiova

Un Volkswagen Lupo cu 1800 de CP e ca un pitbul pe roţi. Made in Romania – VIDEO

 Comentarii
Inchide