BMW taie costurile. Cum vor avea de suferit angajații?

Autor: ProMotor 28 nov. 2019 Știri auto
BMW taie costurile. Cum vor avea de suferit angajații?

BMW demarează planul de reducere a costurilor. Conducerea companiei a ajuns deja la un acord cu sindicatele care protejează drepturile angajaților.

Conducerea constructorului german premium a luat decizia radicală după analiza rapoartelor financiare și a ajuns la concluzia că trebuie să făcă economii în valoare de 12 miliarde de euro până în 2022. Astfel, angajații au acceptat măsura care îi defavorizează: vor primi bonusuri de performanță și prime mai mici de Crăciun, pentru a ajuta compania. Măsurile vor fi puse în aplicare începând cu anul viitor.

Anunțul vine la scurt timp după ce marii rivali Mercedes-Benz și Audi au anunțat măsuri drastice: producătorul auto de la Ingolstadt și-a făcut publice intențiile de a da afară nu mai puțin 9.500 de angajați la nivel global, până în 2025, pentru a redirecționa resursele financiare către dezvoltarea mașinilor electrice și a tehnologiilor autonome.

BMW (1)

Și Mercedes-Benz a anunțat că va concedia aproximativ 10% din personalul executiv pentru a eficientiza costurile, mizând astfel pe o economie de un miliard de euro până în anul 2022. Este una dintre deciziile luate de noul CEO de la Daimler, Ola Kallenius.

“Noi am ales o soluție bazată pe solidaritate. Acest lucru ne va permite să evităm măsurile drastice la care recurg alte companii în vederea reducerii costurilor”, este explicația dată de CEO-ul Oliver Zipse.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: BMW



Comentarii
Inchide