Prețuri pentru Honda CR-V în România. O alegere ideală pentru familiile ce-și doresc un SUV hibrid

Autor: Radu Țuțulan 08 aug. 2023 Știri auto

Noul CR-V Hybrid promite să ofere eficiență, siguranță, o autonomie mai mare, dotări de ultimă generație, garanție extinsă, pe scurt – o mașină pe care să te poți baza.

Dincolo de această descriere sumară se află însă multe inovații, menite să transforme CR-V într-unul din cele mai mari și mai dotate modele oferite de Honda în acest moment.

Noul design al Honda CR-V are un aspect familiar, dar evoluat, pentru a deveni un SUV contemporan, distinctiv și atletic.

Este un SUV care cântărește între 1,75 tone (varianta Executive 4×2) și 1.9 tone (varianta Advance Tech), are jante de 18 inchi, din aliaj, faruri aerodinamice cu LED prevăzute cu lumini de semnalizare secvențiale, plafon panoramic din sticlă.

Lungimea SUV-ului este de puțin peste 4.7 m, lățimea de aproape 1.9 m (2.15 m cu oglinzile nerabatate) iar înălțimea de aproximativ 1.7 m. Garda la sol este de 19-20 cm pentru versiunile Executive și Advance și de 16 cm pentru Advance Tech.

Volumul portbagajului este de 587 L pentru variante Executive, 579 L pentru varianta Advance și 635L pentru Advance Tech. Iar acesta se poate mări cu peste 480L când sunt rabatate banchetele din spate.

Variante de echipare și dotări CR-V Hybrid 2023

Desigur, Honda CR-V Hybrid oferă toate opțiunile moderne de siguranță pe variantele sale de echipare. Sisteme precum ABS, ESP, Atenuare a coliziunii, SRS sau centuri de siguranță cu retractor în caz de urgență sunt doar câteva dintre zecile de tehnologii menite să protejeze șoferul, pasagerii, chiar și pietonii.

CR-V oferă patru variante principale de echipare: Executive 4×2, Executive 4×4, Advance 4×4 și Advance Tech 4×2.

După cum ne putem ușor da seama, două dintre opțiuni oferă tracțiune permanentă 4×4, în timp ce alte două au tracțiune doar pe roțile din față.

Ca opțiuni de condus, toate variantele oferă ECON, SPORT, NORMAL și ZĂPADĂ. Doar Advance Tech mai oferă în plus modul TRACTARE.

Variantele Executive oferă, printre altele, dotări precum Sistem Smart Entry & Start, plafon panoramic cu deschidere, tapițerie mixtă din piele naturală și sintetică, display de 10.2 inch, Apple Carplay & Android Auto, Climatizare, încărcător wireless, hayon cu acționare electrică.

Pentru gama CR-V Advance, Honda adaugă la opțiunile de mai sus și un sistem de camere 360 – Multi view, un sistem audio BOSE cu 12 difuzoare, Head Up Display, scaune față ventilate, banchetă spate încălzită, Faruri LED inteligente cu fază lungă adaptivă și sistem de iluminare în viraj.

În plus, Advance Tech beneficiază de patru moduri de condus electric: AUTO/ELECTRIC/SAVE/CHARGE și de un sistem de parcare automat – Honda Parking Pilot.

Ce motor are Honda CR-V Hybrid

Ambele versiuni CR-V Executive și varianta Advance sunt dotate cu un sistem de propulsie e:HEV Hybrid, de 184 CP ce oferă un cuplu de 335 Nm și o accelerația 0-100 km/h de 9 secunde.

Acesta este format dintr-un motor clasic, pe benzină, de 2 litri cu 4 cilindri și două motoare electrice. Iar sistemul e:HEV, pe care îl întâlnim și la modelele Honda HR-V sau ZR-V, este conceput să alterneze între propulsia electrică și cea pe benzină, astfel încât să ofere cel mai bun raport putere-eficiență.

Propulsia electrică este activă în aproape 80% din timp, iar motorul pe benzină intervine doar când sistemul e:HEV detectează că este mai eficient. Asta se întâmplă de obicei la viteze medii de croazieră, când nivelul turației și sarcina sunt optime.

La decelerare, motorul electric este angrenat de transmisia mașinii, producând energie electrică pe care o transmite către baterie. Forța de regenerare poate fi setată pe 4 nivele de intensitate folosind padelele de pe volan rezultând o decelerare mai lentă sau mai abruptă, iar în funcție de asta recuperează mai multă sau mai puțină energie.

Reîncărcarea se realizează prin intermediul motorului termic care antrenează un motor electric, fiind suplimentat cu un sistem de frânare regenerativă. Când este complet încărcat și cu rezervorul plin de combustibil, Honda garantează că CR-V poate parcurge până la 960 km fără oprire.

Toate aceste versiuni sunt, așadar, dotate cu bateri care se încarcă singure, în mers. Singura variantă CR-V care oferă și opțiunea Plug-in este Advance Tech. Acesta oferă o baterie cu autonomie de 82 km și zero emisii, iar când aceasta se epuizează, sistemul e:PHEV comută automat în modul hibrid.

Practic, de la volan nici nu-ți vei da seama când se face trecerea de la un sistem de propulsie la altul.

Cât costă Honda CR-V Hybrid

În România, Honda CR-V Hybrid Executive 4×2 are un preț de pornire de aproximativ 47.000 Euro, cu TVA inclus. Varianta Executive 4×4 costă puțin sub 49.500 de Euro, iar Advance 4×4 se comercializează cu aproape 54.000 Euro.

Cea mai scumpă variantă Honda CR-V este Advance Tech, care are un preț de catalog de 59.400 de euro.

Honda anunță că toate aceste modele pot fi achiziționate și prin Programul Rabla.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Honda


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide