Câteva semne evidente care îți arată că este cazul să-ți schimbi mașina

Autor: Marius Vișan 30 oct. 2020 Știri auto
Câteva semne evidente care îți arată că este cazul să-ți schimbi mașina

Uneori, întreținerea unei mașini nu este suficientă pentru a o face să reziste la nesfârșit, și, inevitabil vine vremea când ar trebui să cumpărați o mașină nouă în loc să încercați să o tot reparați pe cea veche. Iată câteva semne care ar trebui să vă indice că este cazul să vă schimbați mașina cu una noua:

Mașina se strică des

Micile reparații ocazionale sunt normale. După un timp, fiecare mașină va avea probleme care trebuie reparate. Cu toate acestea, dacă mașina dvs. se defectează la fiecare câteva luni înseamnă că nu mai este un vehicul de încredere. Nu doriți să vă confruntați cu o altă defecțiune atunci când conduceți pe autostradă sau când vă aflați într-o criză de timp. De asemenea, nu ar trebui să plătiți mii de lei și mașina să stea foarte mult în service.

Mașina nu trece testele de emisie

Standardele de emisii pentru mașini au crescut de la an la an. Vehiculele mai vechi tind să elimine mai mulți poluanți decât mașinile noi și dacă vehiculul dvs. nu trece testele de emisii, atunci este timpul să investiți într-o mașină nouă.

Cheltuiți mai mult pe carburant

Cu cât mașina este mai veche, cu atât va fi mai puțin eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil. În fiecare an apar noi modele de mașini mai eficiente decât modelele anterioare. Dacă conduceți o mașină pe care ați cumpărat-o în anii 1990, este posibil să petreceți mult mai mult timp la benzinărie decât cineva care conduce un Nissan Leaf din 2018.

Piesele de schimb nu mai sunt disponibile

S-ar putea să doriți să vă mențineți mașina actuală în funcțiune cât mai mult timp posibil, dar în cele din urmă va deveni tot mai greu, și tot mai scump să o păstrați funcțională. Acest lucru se datorează faptului că piesele de schimb necesare vor deveni în cele din urmă greu de găsit.

Și mai rău, s-ar putea să constatați că producătorul mașinii dvs. a întrerupt producția anumitor piese. Este o situație care va duce la cheltuieli costisitoare.

Factorul rușinii

Cu toții am auzit termenii „cazan” sau „tigaie” pentru a descrie un vehicul îmbătrânit. Această terminologie există dintr-un motiv. Mulți oameni vor continua să conducă o mașină chiar și atunci când ajunge cu adevărat un cazan. Chiar dacă proprietarul ar putea să nu fie conștient de felul în care mașina arată, este posibil ca prietenii și familia să observe anumite semne.

Dacă bănuiți că familia și prietenii dvs. sunt rușinați de mașina pe care o conduceți sau caută scuze pentru a nu fi văzuți în ea, acesta este un semn că trebuie să treceți la o mașină nouă. Și nu, ușile sau alte părți ale mașinii, de diferite culori nu sunt cool.

Kilometrajul mașinii are peste șase cifre

Dacă pe kilometrajul mașinii dvs. se citește mai mult de 200.000 de km, e clar că ea nu va funcționa la fel ca atunci când era nouă. Atunci când kilometrajul mașinii dvs. devine prea mare, luați în considerare un vehicul nou pentru a vă economisi timp, bani și stres.

Siguranța este compromisă

Cel mai important semn că ar trebui să cumperi o mașină nouă este atunci când simți că siguranța vehiculului este compromisă. Indiferent cât de bine întreținută a fost mașina, în cele din urmă va deveni nesigură. Pierderea frânelor sau a direcției sunt printre cele mai periculoase defecțiuni care pot să apară.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide