Ce premiere mondiale a avut Opel la ediţia de anul acesta la Frankfurt

Autor: Marius Vișan 13 sept. 2019 Știri auto

Cu autovehiculele prezentate în premieră mondială la ediţia de anul acesta a Salonului Auto Internaţional (IAA) de la Frankfurt, Opel demonstrează că viitorul industriei auto este extrem de variat.

Noul Opel Corsa, Grandland X Hybrid şi noul Opel Astra – perfect adaptate nevoilor clienţilor – vor debuta în cadrul IAA. Noul Opel Corsa nu este disponibil doar în versiunea clasică, cu motor cu ardere internă eficient, ci pentru prima dată şi în versiunea complet electrică Corsa-e – cu o autonomie în modul electric de până la 330 km conform WLTP1. Opel prezintă şi primul autovehicul electric pentru întrecerile sportive de raliu – Corsa-e Rally.

O altă premieră mondială este noul Grandland X Hybrid4 cu tracţiune integrală. Autovehiculul plug-in hibrid combină un motor pe benzină supraalimentat de 1,6 l cu două motoare electrice pentru o putere totală a sistemului de 300 CP. Consumul preliminar conform ciclului WLTP2 (ponderat, mixt) este de 1,4-1,3 l/100 km cu emisii de CO2 de 32-29 g/km (NEDC3: 1,5 l/100 km, 35-34 g de CO2/km).

Următorul nou venit în grup este noul Opel Astra. În comparaţie cu modelul anterior, emisiile de CO2 au fost reduse cu până la 21% (consum de carburant Astra cu cinci uşi, motor supraalimentat de 1,2 l cu injecţie directă, 96 kW/130 CP, conform NEDC4: urban 5,3-5,2 l/100 km, extra-urban 3,9-3,8 l/100 km, mixt 4,4-4,3 l/100 km, 101-99 g de CO2/km). 

Nu în ultimul rând, noul Opel Zafira Life este prezentat în premieră publicului german la Salonul Auto de la Frankfurt. La douăzeci de ani de la succesul înregistrat cu prima generaţie în 1999, povestea continuă acum cu noul model din a patra generaţie: Zafira Life are noi dimensiuni – trei variante de lungime, spaţiu foarte flexibil pentru până la nouă persoane şi funcţii de confort şi asistenţă de top.

VIDEO

Citeşte şi

Nokian a lansat în Austria noile anvelope SUV Powerproof şi SUV Wetproof

BMW Concept 4, una dintre cele mai spectaculoase apariţii de la Salonul Auto de la Frankfurt 2019 – GALERIE FOTO

Maşină de lux parcată neregulamentar a fost ridicată de poliţişti: „Dacă l-au zgâriat, dă primăria faliment” – FOTO

Primele imagini cu noua electrică Volkswagen ID.3 de la Frankfurt – FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide