Cele mai bune SUV-uri de pe piață. Mașini care rezistă fără probleme peste 400.000 KM – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 09 iun. 2023 Știri auto

SUV-urile sunt la mare căutare în ultimii ani, fiind alegerea principală pentru familiști. Sunt mașini care oferă spațiu, practicalitate, versatilitate, siguranță și capabilități mai bune în teren accidentat. Sunt atuuri care fac ca SUV-urile să fie nișa preferată de clienții de mașini noi.

De această dată, cei de la Car Help Corner au publicat un videoclip în care ne aduce cele mai fiabile SUV-uri de pe piață. Chiar dacă este un top creat cu date din America de Nord, există modele care sunt vândute și în Europa, prin urmare clienții de pe bătrânul continent se pot folosi de aceste date dacă sunt în căutarea unei mașini noi. Iată care sunt cele mai fiabile SUV-uri pe care le poți cumpăra în 2023.

10. Toyota Highlander

Toyota Highlander este unul dintre multele SUV-uri pe care producătorul japonez le vinde în Europa, fiind și unul dintre cele mai mari din oferta sa. Conform statisticilor, Toyota Highlander are șanse de 17,5% să reziste peste 400.000 de kilometri. Astfel, se numără printre cele mai fiabile oferte și, dacă sunteți în căutarea unui SUV mare cu 7 locuri, Highlander ar putea fi soluția. De asemenea, poate fi cumpărată și cu o motorizare hibrid.

9. Toyota RAV4

Următoarea mașină pe listă este tot un model Toyota, anume RAV4, cea mai vândută mașină la nivel global în 2022, fiind un SUV foarte popular și în România. Acest model are șanse de 18,1% să reziste 400.000 de kilometri. Nu este o surpriză că RAV4 este pe această listă. SUV-ul japonez este recunoscut pentru fiabilitatea de care a dat dovadă de-a lungul anilor, la fel ca alte modele Toyota.

8. Ford Expedition

Ford Expedition nu este un model ce poate fi cumpărat în Europa, dar în America de Nord se situează printre cele mai fiabile SUV-uri disponibile pe piață. Conform studiilor, se numără printre mașinile care pot ajunge până la kilometrajul magic de 400.000 de kilometri. Mare parte din această reputație este atribuită generațiilor mai vechi de Expedition, mașini ce foloseau motoare V8.

7. GMC Yukon

GMC este un alt SUV american pur-sânge, nefiind vândut în Europa, dar se numără printre cele mai fiabile SUV-uri. Este o mașină cu șanse mari de a ajunge la kilometraje de peste 400.000 de km, mai ales că este un SUV de familie, confortabil, cu care oamenii parcurg distanțe lungi. Mașina beneficiază de tehnologii moderne, iar clienții pot alege dintre două motoare V8.

6. Subaru Outback

Poate că nu este tocmai un SUV prin definiție, dar Outback are majoritatea caracteristicilor unui SUV. Break-ul înălțat dispune de mult spațiu, design robust și, bineînțeles, importanta tracțiune permanentă de la Subaru. Am testat și noi versiunea europeană, despre care puteți citi mai multe aici. Pe lângă capabilitățile sale, Subaru Outback este și o mașină fiabilă, lucru datorat și faptului că nu este încărcat cu cele mai noi tehnologii sau ecrane complicate.

5. Honda CR-V

Honda CR-V este un alt model îndrăgit la nivel mondial. De altfel, noua generație a SUV-ului va ajunge și în Europa, unde va fi disponibilă doar cu motorizări hibride. Este o mașină care, conform studiului, are șanse de 27,5% să ajungă la 400.000 de kilometri și, de-a lungul timpului, s-a dovedit a fi o mașină fiabilă.

4. Acura MDX

Ce este Lexus pentru Toyota, asta este Acura pentru Honda. Chiar dacă aceste mașini nu sunt vândute în Europa, sunt modele care lovesc zona premium, acolo unde regăsim mărci precum Audi, BMW sau Mercedes-Benz. De asemenea, beneficiază de aceeași mecanică fiabilă a celor de la Honda, așa că nu este de mirare să întâlnim Acura MDX pe această listă.

3. Toyota 4Runner

4Runner este o adevărată legendă printre pasionații de off-road. Construcția simplă, dar robustă, și motoarele fiabile o fac să fie una dintre cele mai rezistente mașini de pe piață. Poate că nu dispune de cele mai noi tehnologii, cel mai frumos design, dar este un SUV care poate rezista sute de mii de kilometri fără intervenții majore asupra componentelor mecanice.

2. Honda Pilot

Honda Pilot are un rating și mai impresionant conform studiilor, având șanse de 42,7% să ajungă la kilometrajul de 400.000 de kilometri. Fiind un SUV orientat către familii, este o mașină folosită extensiv, care parcurge distanțe lungi pe durata sa de viață, dar care își dovedește trăinicia în timp.

1. Toyota Sequoia

Toyota Sequoia este cel mai mare SUV pe care producătorul japonez îl vinde în America de Nord, dar nu și pe piața europeană. Prin construcția sa seamănă mai mult cu o camionetă, având caroserie separată de șasiu, dar acest lucru contribuie și la durabilitatea acestui model. Are un scor impresionant de 47,1% de a atinge 400.000 de kilometri.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide