Chinezul pe platformă de Mercedes E-Class – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vişan acum 5 ani Știri

 


Chinezii de la BAIC Motor Group au semnat un parteneriar cu Daimler pentru a dezvolta noi modele bazate pe o platforma mai veche a lui Mercedes E-Class.

Primul model care va fi lansat este o versiune a lui BAIC D80, un sedan de dimensiuni medii ce urmează să fie apară pe piaţa internă din China în 2018, urmat apoi de un SUV şi un monovolum, scrie Carscoops.com.

Noile maşini bazate pe platforma Mercedes vor fi propulsate de motoare construite de Daimler şi partenerii de la BAIC, la o fabrică din Beijing. Acestea vor include un un motor de 1,8 litri şi unul de 3.0 litri, aspirate, ambele pe benzină. 

Noul sedan şi SUV care vor folosi vechea platforma Mercedes vor fi oferite sub marca Senova BAIC, iar monovolumul va purta insigna Weiwang.

BAIC este o companie de stat cu sediul la Beijing, care produce autoturisme sub marca BAIC şi Senova, şi autoutilitare compacte sub marca Weiwang.

FOTO
Marius Vişan
Marius Vişan
Marius Vişan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2009, când a început cursurile Facultăţii de Jurnalism. Contactul cu maşinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obţinerea permisului auto, iar pasiunea a culminat în anul ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide