Conceptul Chrysler Airflow Graphite, prezentat la Salonul Auto de la New York

Autor: Cristian Gubandru 17 apr. 2022 Știri auto

Stellantis a dezvăluit o nouă versiune Graphite a conceptului electric Chrysler Airflow, la Salonul Auto Internațional de la New York 2022.

Conceptul Chrysler Airflow a debutat inițial la Consumer Electronics Show (CES) din 2022 din Las Vegas.

Conceptul Chrysler Airflow Graphite prezintă un nou exterior Galaxy Black și accente interioare și exterioare Cyprus Copper pentru a scoate în evidență o nouă personalitate elegantă și rafinată. Accentele Cyprus Copper evidențiază partea superioară a acoperișului panoramic din sticlă, precum și suprafețele selectate ale roților de 22 de inch.

Nuanța Galaxy Black oferă, de asemenea, un contrast cu exteriorul Arctic White, prezentat anterior pe Airflow Concept la CES.

Airflow ia forma unui crossover și anticipează viitorul model cu zero emisii, care va fi lansat cel mai târziu în 2025. Cu prilejul dezvăluirii lui Airflow, oficialii companiei au anunțat că marca va deveni 100% electrică până în 2028.

Chrysler Airflow se bazează pe o nouă arhitectură a grupului Stellantis, destinată vehiculelor electrice. Propulsia este asigurată de două motoare electrice, câte unul pe fiecare axă. Fiecare dintre acestea produce 204 CP și oferiă tracțiune integrală.

Producătorul american a spus că platforma este compatibilă cu motoare electrice mai puternice, sugerând viitoare „aplicații de înaltă performanță”. Cei de la Chrysler au fost zgârciți cu informațiile legate de tipul bateriei, capacitatea acesteia și de viteza de încărcare.

În schimb, Chrysler anunță o autonomie ce poate ajunge la 650 de kilometri. Totodată, conceptul va dispune de o serie de update-uri software de tip „over-the-air”, dar și de tehnologie de conducere semi-autonomă.

Din punct de vedere estetic, Airflow se caracterizează printr-o siluetă aerodinamică, specifică coupe-urilor. Linia plafonului este  plonjată către spate, iar deasupra lunetei a fost montat un eleron supradimensionat.

În față, logo-ul mărcii Chrysler este iluminat și conectează grila subțire cu farurile LED. Bara de protecție integrează prize de aer de mici dimensiuni care încorporează luminile de zi cu LED. În spate, stopurile cu geam clar se întind pe toată lățimea hayon-ului, amintind de Porsche Cayenne Coupe. Spoilerul posterior include un difuzor mare și prize de aer la extremități.

Sursa: Stellantis

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Motor1


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide