Cu cât se vinde mașina lui Silvio Berlusconi? A fost cumpărată după un pariu pierdut cu Vladimir Putin

Autor: Radu Țuțulan 01 ian. 2024 Știri auto
Cu cât se vinde mașina lui Silvio Berlusconi? A fost cumpărată după un pariu pierdut cu Vladimir Putin

Președintele Senatului Italiei a decis să vândă vehiculul de teren Uaz Patriot care i-a aparținut, în trecut, lui Silvio Berlusconi. Fostul premier italian și-a luat această mașină după ce a pierdut un pariu cu Vladimir Putin.

Ignazio La Russa, președintele Senatului Italiei, a decis să vândă SUV-ul care i-a aparținut lui Silvio Berlusconi.

La Russa a primit cadou, în 2010, această mașină de la Berlusconi. Totul a început în urmă cu 14 ani, după ce fostul premier italian a pierdut un pariu cu Președintele Rusiei.

Berlusconi a pierdut un pariu cu Vladimir Putin

Fostul prim-ministrul italian, Silvio Berlusconi, a achiziționat, în 2009, din propriul buzunar un UAZ Patriot. Un vehiculul rusesc, mândria pieței auto ex-sovietice la acea vreme.

O alegere socotită ciudată având în vedere obiceiurile „Cavalerului”, care prefera vehiculele premium, din gama Audi, în primul rând.

Achiziţia Patriotului a fost „prețul” plătit pentru un pariu pierdut de liderul Forza Italia cu Vladimir Putin, scrie Vivere.it.

Motivul disputei dintre cei doi politicieni a fost momentul finalizării fabricii de producţie din Vladivostok, linia de producţie din care avea să se nască Patriotul Uaz.

Silvio Berlusconi a pariat cu preşedintele rus că va achiziţiona primul Patriot care va părăsi fabrica din Vladivostok, dacă lucrările de ridicare a fabricii vor fi finalizate efectiv conform planului, adică până în 2009.

Fabrica Uaz a fost finalizată la timp, iar Berlusconi a trebuit să achite pariul.

Cât costă UAZ Patriot, care a aparținut lui Silvio Berlusconi

După ce a respectat atunci condițiile pariului, politicianul italian a scris un cec de 13.500 de euro. Atât a costat primul exemplar de Uaz Patriot adus în Italia, care a avut numărul de înmatriculare 001.

Vehiculul rusesc a sosit la Roma pe 10 aprilie 2010. Între timp, Patriotul Uaz, departe de gusturile elegante ale lui Berlusconi, a ajuns în garajul ministrului Apărării de atunci, Ignazio La Russa.

Un vehicul care a rămas în proprietatea actualului preşedinte al Senatului Italiei timp de peste 13 ani.

Iar acum a fost scos la vânzare. Printre motivele vânzării ar fi utilizarea limitată de către La Russa a Patriot-ului, precum şi dificultatea de a obţine piese de schimb.

Cu toate că mulți vor să știe cu cât se vinde mașina lui Silvio Berlusconi, prețul e încă un mister. Dar nu ar fi exclus să atragă interesul pasionaților de mașini. Având în vedere că e primul model UAZ Patriot care a ieșit de pe linia de fabricație și a aparținut fostului Premier italian, prețul s-ar putea să fie mult mai mare decât cel cu care a fost cumpărată.

Vehiculul de teren Uaz Patriot a fost rezultatul colaborării dintre compania rusă şi Fiat. Vehiculul achiziţionat de Berlusconi este varianta full options şi e echipat cu un motor diesel de 2,3 litri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Vivere.it


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide