Cum arată mașinile abandonate de la Cernobîl după 34 de ani de la dezastru

Autor: ProMotor 10 iul. 2020 Știri auto

Accidentul nuclear de la Cernobîl a constat într-o explozie majoră la centrala nucleară. El a avut loc pe data de 26 aprilie 1986, urmat de contaminarea radioactivă a zonei înconjurătoare. Aproximativ 100 de mii de persoane au fost evacuate de pe teritoriul radioactiv, oamenii abandonându-și casele și mașinile.

După evacuare, majoritatea mașinilor au fost lăsate în garajele și curțile unde erau parcate. Oamenii sperau să se întoarcă acasă în 3 zile, dar acest lucru nu s-a întâmplat. La scurt timp mașinile au început să fie considerate deșeuri radioactive.

Intră în Galeria Foto

Pe lângă autoturisme, în zona de excludere de la Cernobîl există, de asemenea, o mulțime de rămășițe de echipamente militare care au fost folosite în urma accidentului. Cei care au intrat în acea zonă, după explozie, foloseau transportoare blindate, betoniere, tractoare, camioane de toate tipurile și elicoptere modificate suplimentar pentru a proteja șoferul / pilotul de radiații.

Aceste mașini vor rămâne pentru totdeauna în Cernobîl, ca amintire a dezastrului. Exportul acestora este strict interzis.

34 de ani de la explozie

Centrala electrică se afla în apropiere de orașul părăsit Prîpeat‎‎, Ucraina. Acest dezastru este considerat ca fiind cel mai grav accident din istoria energiei nucleare. Un nor de precipitații radioactive s-a îndreptat spre părțile vestice ale Uniunii Sovietice, Europei și părțile estice ale Americii de Nord.

Accidentul a pus în discuție grija pentru siguranța industriei sovietice de energie nucleară, încetinind extinderea ei pentru mulți ani și impunând guvernului sovietic să devină mai puțin secretos. Acum statele independente – Rusia, Ucraina și Belarus – au fost supuse decontaminării continue și substanțiale.

Este dificil de estimat un număr precis al victimelor produse de evenimentele de la Cernobîl, deoarece secretizarea din timpul sovietic a îngreunat numărarea victimelor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: cbsnews.com, zen.yandex.ru



Comentarii
Inchide