Cum te poți răzbuna, legal, pe cel care ți-a ocupat locul de parcare. Legea care îți dă dreptate

Autor: Radu Țuțulan 13 nov. 2023 Știri auto

Ți s-a întâmplat să descoperi că un alt șofer ți-a ocupat locul de parcare? Iată cum te poți răzbuna, legal, pe acesta și în ce condiții legea îți dă dreptate.

Locurile de parcare din orașe sunt administrate, în general, de autoritățile publice, de instituții aflate în subordine primăriei sau de companii private.

O parte dintre aceste parcări pot fi închiriate pe diferite perioade. Astfel, în București de exemplu, proprietarul unei mașini poate închiria un loc de parcare, din spatele blocului, pentru o perioadă de 12 luni. În această perioadă este singurul care are drept să parcheze mașina în acel loc.

Dar, poți descoperi că altcineva ți-a ocupat locul de parcare, pentru care tu plătești chirie.

Cum te poți răzbuna, legal, pe cel care ți-a ocupat locul de parcare

În mod normal, șoferii care parchează pe un loc de parcare care nu e al lor, lasă numărul de telefon în fereastră. Astfel, proprietarul acelui loc îl poate suna, pentru a-și muta mașina.

Dar sunt cazuri în care, din neatenție sau nepăsare, un șofer parchează pe locul altcuiva, fără să lase numărul în geam.

Ce poți face într-o astfel de situație? Fie aștepți până revine la mașină, fie apelezi la singura variantă legală prin care îți poți elibera locul.

Suni la Poliția Locală și să raportezi problema. Un echipaj va fi trimis către tine, iar șoferul care a parcat neregulamentar va fi amendat iar mașina acestuia va fi ridicată. Deci, pe lângă amenda pentru parcare neregulamentară, va plăti și taxa pentru transportul și depozitarea mașinii.

Problema este că această variantă este destul de anevoioasă. Pentru că nu întotdeauna Poliția Locală răspunde prompt la astfel de solicitări. Iar mașinile de ridicare s-ar putea să ajungă cu dificultate.

Dar, aceasta e singura variantă legală prin care te poți răzbuna pe un șofer care ți-a ocupat locul de parcare.

Legea 273/2020 reglementează condițiile în care pot fi ridicate mașinile parcare neregulamentar. Iar folosirea fără drept a locului de parcare aflat pe spațiul public poate fi amendată cu până la 2.500 de lei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide