Dosar penal după ce s-a dus la RAR să înmatriculeze noua mașină. Ce au descoperit inspectorii

Autor: Radu Țuțulan 28 mai 2024 Știri auto
Dosar penal după ce s-a dus la RAR să înmatriculeze noua mașină. Ce au descoperit inspectorii

Un bărbat din Suceava este cercetat penal după ce s-a dus la RAR să înmatriculeze mașina pe care tocmai o cumpărase. Inspectorii Registrului Auto Român au descoperit că vehiculul era căutat internațional.

Poliţiştii au fost alertați de inspectorii de la Registrul Auto Român Bistriţa-Năsăud după ce un bărbat din judeţul Suceava a venit cu noua mașină să o înmatriculeze.

După o simplă verificare în baza de date internațională, angajații RAR au descoperit că vehiculul era căutat internațional.

Dosar penal după ce s-a dus la RAR să înmatriculeze noua mașină

Suceveanul s-a ales cu dosar penal după ce a mers la RAR Bistriţa-Năsăud pentru a înmatricula noua autoutilitară.

În urma verificărilor, inspectorii RAR au descoperit că mașina fusese furată din Spania.

„În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că autovehicul în cauză figurează ca fiind sustras din Spania, din data de 20 mai, şi a fost identificat de poliţişti în posesia unui bărbat de 47 de ani, din judeţul Suceava. Autoutilitara în cauză, în valoare de 35.000 de euro, a fost indisponibilizată de poliţişti”, au transmis reprezentanții Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistrița-Năsăud, citați de adevarul.ro.

Oamenii legii au deschis dosar penal în acest caz pentru tăinuire. Iar poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bistriţa-Năsăud continuă cercetările, în cooperare cu autorităţile judiciare din Spania.

A cumpărat în rate un BMW X6 furat din Anglia

O situație similară s-a înregistrat pe 18 mai, când poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, în timpul unei misiuni specifice, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism marca BMW X6, condus de un cetăţean român, domiciliat pe raza județului Vaslui, în vârstă de 58 de ani.

Deoarece au avut suspiciuni cu privire la situaţia juridică a mijlocului de transport, autoturismul şi şoferul au fost conduşi la sediul instituţiei pentru continuarea cercetărilor. În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind furat din Marea Britanie”, au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră pentru sursa citată.

Bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul în rate şi nu s-a gândit că ar putea avea probleme dacă nu mai plăteşte ratele.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de peste 150.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide