Dosar penal pentru că și-a ajutat soția! Șoferița s-a ales și ea cu dosar, din cauza soțului

Autor: Radu Țuțulan 09 sept. 2023 Știri auto

O situație bizară a avut loc recent în județul Prahova, unde a fost întocmit un dosar penal pe numele unui bărbat care a vrut să-și ajutate soția. Șoferița s-a ales și ea cu dosar, din cauza soțului.

Întâmplarea absurdă s-a petrecut la începutul lunii septembrie, pe DN 1, la Predeal. Cei doi soți se îndreptau spre munte, când soției, care era începătoare, i s-a făcut teamă.

Șoferița a oprit mașina, a coborât și l-a lăsat la volan pe soțul ei. Acesta e momentul care a declanșat întreaga situație.

Dosar penal pentru că și-a ajutat soția

După ce s-au pus din nou la drum, de această dată cu bărbatul la volan, au fost opriți în câțiva kilometri de poliție.

Acest control de rutină, a scos la iveală că bărbatul de 37 de ani nu are carnet de conducere.

Bărbatul ar fi încercat să explice polițiștilor că soția lui, care are permis, este începătoare. Și, pentru că s-a speriat de serpentine, i-a cerut lui să conducă o parte din drum, scrie digi24.ro.

Numai că legea este foarte clară în această situație. Pe numele bărbatului s-a întocmit dosar penal pentru conducere fără a deține carnet.

Iar soția e cercetată penal pentru că a încredințat mașina, cu bună știință, unei persoane care nu deține permis de conducere.

Ce pedeapsă riscă cei doi soți

Conform Art. 335, Alin. 1 (a) din Codul Penal, conducerea unui vehicul fără a avea permis, se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Aceeași pedeapsă o riscă și soția, care a încredințat mașina unei persoane care nu deține carnet auto.

Într-o astfel de situație, în general, instanța dispune pedepse cu suspendare. Asta dacă persoana inculpată nu a comis și alte infracțiuni. Sau dacă nu are condamnări anterioare. Și cei doi nu pot invoca faptul că au avut vreo urgență. În astfel de situații, cea mai blândă pedeapsă e de un an de închisoare cu suspendare”, a explicat pentru ProMotor avocatul Valentin Ciobanu.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide