Elon Musk a prezentat ”Optimus”. Cât ar urma să coste robotul umanoid

Autor: Marius Vișan 01 oct. 2022 Știri auto

Elon Musk, directorul general al Tesla, a prezentat vineri (30 septembrie), la evenimentul ” Tesla AI Day”, robotul umanoid numit „Optimus”, scrie Theguardian.com.

Miliardarul a declarat că afacerea cu roboți va valora mai mult decât cea cu mașini Tesla. Musk speră ca acestea să se extindă către conducerea autonomă, dar acest lucru nu au devenit încă o realitate în ciuda promisiunilor sale repetate.

Un prototip al robotului a urcat pe scenă și a făcut cu mâna către public. A fost difuzat un videoclip în care robotul transporta o cutie, uda plantele și mișca bare de metal în uzina constructorului auto.

”Scopul nostru este să realizăm un robot umanoid cât mai repede posibil”, spune Musk. ”Mai este încă mult de lucru pentru a-l perfecționa pe Optimus…”.

Testul cheie pentru robot este dacă poate face față unor situații neașteptate

Musk a declarat că în prezent roboților umanoizi le ”lipsește un creier”, spunând că nu au inteligența necesară pentru a naviga singuri printre oameni, sunt foarte scumpi și sunt fabricați, deocamdată, în volum redus.

Optimus va fi un ”robot extrem de capabil”, care va fi fabricat într-un volum foarte mare – în cele din urmă, milioane de unități – și se așteaptă ca acesta să coste mult mai puțin decât o mașină, sub 20.000 de dolari.

Elon Musk a declarat că, în viitor, roboții ar putea fi folosiți în locuințe, pentru pregătitul meselor, tunsul gazonului și îngrijirea bătrânilor, devenind chiar un ”amic” pentru oameni.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Tesla Hype - Twitter


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide