Elon Musk declară că Tesla va prezenta vehiculul RoboTaxi în luna august a acestui an

Autor: Ionuț Vîlciu 08 apr. 2024 Știri auto
Elon Musk declară că Tesla va prezenta vehiculul RoboTaxi în luna august a acestui an

Elon Musk anunță că RoboTaxi-ul autonom de la Tesla urmează să fie dezvăluit în luna august a acestui an. El a susținut în trecut că ar putea reprezenta unul dintre cele mai importante produse ale companiei.

Afinitatea lui Elon Musk pentru vehiculele cu conducere autonomă nu este un secret. CEO-ul Tesla a susținut în trecut că acestea vor fi unul dintre cele mai importante produse ale companiei. În ciuda promisiunilor făcute, anii au trecut, iar aceste vehicule încă nu au fost lansate pe piață, dar lucrurile par că se vor schimba.

Potrivit CNN, Elon Musk a anunțat pe platforma de socializare X (fostul Twitter) că Tesla va dezvălui vehiculul RoboTaxi pe 8 august. Postarea lui a fost simplă și nu a inclus detalii: „Tesla Robotaxi va fi prezentat pe 8/8”, a postat CEO-ul Tesla.

Tesla urmează să prezinte primul RoboTaxi la începutul lunii august

Musk a spus în trecut că Tesla va construi o mașină care nu va avea nevoie de controalele obișnuite, astfel că va fi complet autonomă. El a mai spus în trecut că mașinile Tesla echipate cu sistemul Full Self-Driving vor deveni treptat din ce în ce mai bune la conducere, prin actualizări de software. La un moment dat, mașinile vor fi capabile să funcționeze ca taxiuri complet autonome și ar putea câștiga bani pentru proprietarii lor, oferind călătorii singure cu taxiul, a spus Musk în repetate rânduri.

În urmă cu cinci ani, în aprilie 2019, a spus că se așteaptă să înceapă să opereze robotaxiuri până în 2020. Compania a prezis că mașinile autonome vor rezista până la 11 ani și vor parcurge 1 milion de mile, ceea ce va aduce companiei și operatorilor mașinii un profit de 30.000 de dolari în fiecare an.

Deocamdată, tehnologia Full Self-Driving este disponibilă pe mașinile Tesla contra cost. Cu toate acestea, sistemul asistență nu este disponibil în Europa.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide