Este oficial: Vinieta Oxigen a devenit istorie

Autor: ProMotor 23 mart. 2020 Știri auto
Este oficial: Vinieta Oxigen a devenit istorie

Este oficial: Vinieta Oxigen a devenit istorie, după ce Consiliul General al Municipiului București a votat pentru anularea restricțiilor introduse de proiectul Oxigen.

Potrivit unei hotărâri a Consiliului General al Municipiului București, a fost abrogată Hotărârea CGMB nr. 539/2019 privind măsuri concrete pentru îmbunătățirea calității aerului în municipiul București, care a fost adoptată în luna octombrie a anului trecut.

Potrivit acestei hotărâri, urma introducerea unei viniete „Oxigen” începând cu 1 ianuarie 2020 pentru mașinile sub Euro 3 (inclusiv) care circulă în București, iar mașinile sub Euro 2 (inclusiv) nu mai aveau deloc acces în centrul orașului chiar dacă plăteau vinieta. Pentru mașinile sub Euro 2 (inclusiv) vinieta era de 15 lei pe zi, iar pentru cele Euro 3 și 4 – 5 lei pe zi.

Autoturismele Euro 4 urmau să ăplătescă vinieta din 2021. Mașinile noneuro, Euro 1 și Euro 2 nu mai aveau voie deloc în București din 2022, iar pentru cele Euro 3 restricția era valabilă din 2024.

Primarul Gabriela Firea a anunțat încă din februarie că va renunța la implementarea hotărârii după ce a organizat un sondaj pe pagina de Facebook, unde întreba dacă bucureștenii sunt de acord cu introducerea taxei și a primit circa 60.000 de comentarii, peste 90% declarându-se împotrivă. Bucureștenii care achiziționaseră deja vinieta urmau să-și primească banii înapoi.

În urma avalanșei de mesaje, în luna martie voi veni în fața Consiliului General, vom anula proiectul”, declara în februarie Gabriela Firea. Situația specială din țară a întârziat luarea unei măsuri oficiale privind anularea Hotărârii CGMB 539/2019. Aceasta s-a produs abia astăzi, într-o ședință a CGMB desfășurată în ciuda restricțiilor impuse de epidemia de coronavirus. Așadar, este oficial: vinieta Oxigen este istorie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock



Comentarii
Inchide