Firmele de asigurări vor fi obligate să prezinte clienţilor calculul care stă la baza valorii unei poliţe

Autor: Visan Marian 12 sept. 2016 Știri auto
Firmele de asigurări vor fi obligate să prezinte clienţilor calculul care stă la baza valorii unei poliţe

 


Poliţele RCA vor putea fi încheiate între una şi 12 luni, în funcţie de opţiunea asiguratului. ♦ Este permisă suspendarea contractului RCA la cererea asiguratului, pe perioada în care este suspendat dreptul de circulaţie sau vehiculul este imobilizat.

Proiectul privind asigurarea RCA aflat în dezbatere publică prevede o serie de măsuri care ar urma să permită o mai mare transparenţă şi flexibilitate pentru şoferi în încheierea unei poliţe obligatorii, o mai bună monitorizare a pieţei, precum şi posibilitatea unei compensări directe în cazul accidentelor care se produc pe teritoriul României.

Ministerul Finanţelor spune că proiectul a fost realizat în urma unor con­sul­tări cu asociaţiile trans­por­ta­torilor şi cu societăţile de asigurare. Ma­jo­ritatea propunerilor formulate de trans­portatori se regăsesc în docu­mentul promovat pe site-ul ministerului.

O propunere vizeaza posibilitatea înche­ierii contractelor RCA pe o pe­ri­oadă cuprinsă între o lună şi 12 luni, multi­plu de o lună, în funcţie de opţi­unea asiguratului.

Citeşte articolul complet în Ziarul Financiar


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide