Hyundai Kona va avea o versiune N cu 275 CP și tracțiune integrală

Autor: ProMotor 21 apr. 2020 Știri auto
Hyundai Kona va avea o versiune N cu 275 CP și tracțiune integrală

Dacă zvonurile se adeveresc, Hyundai Kona va avea din această toamnă o versiune N cu 275 CP și tracțiune integrală. Hyundai Kona N va deveni, astfel, primul SUV de performanță al mărcii coreene.

Informația a fost furnizată de site-ul The Korean Car Blog, care mai spune că versiunea sportivă a SUV-ului Kona va debuta în luna iulie în Coreea. Sub capotă va avea aceeași motorizare turbo de 2,0 litri ca și Hyundai i30 N. Puterea rămâne, de asemenea, la nivelul de 275 CP, cu un cuplu maxim de 353 Nm (378 Nm cu funcția overboost).

Transmisia este asigurată de o nouă cutie de viteze cu dublu ambreiaj și opt rapoarte. Aceasta din urmă a fost deja anunțată pentru modelul Veloster N, care este destinat exclusiv piețelor din Statele Unite și Coreea. Nu se știe în acest moment dacă Hyundai Kona N va fi oferit și cu o transmisie manuală.

O diferență majoră față de i30 N și Veloster N există, însă: dacă cele două modele sunt cu tracțiune față, Hyundai Kona N va dispune de un sistem de tracțiune integrală, fiind astfel primul model sportiv Hyundai cu tracțiune pe patru roți. În această configurație, ar trebui să devină mult mai atractiv în competiția dură cu rivalul german VW T-Roc R, care dispune totușți de un motor mai puternic – 300 CP.

Judecând după fotografiile spion capturate anul trecut, versiunea N a lui Hyundai Kona se va remarca printr-un spoiler frontal mai agresiv, cu o grilă supradimensionată și un eleron generos în partea din spate. Pe baza acestor imagini, publicația australiană CarAdvice a realizat imaginea randată din deschidere.

Veștile despre extinderea familiei de modele sportive Hyundai vine aproximativ în același timp cu cea tristă a renunțării de către Ford la realizarea iconicului Focus RS. Desigur, Ford are încă în program Focus ST, precum și alte modele sportive, dar trendul este grăitor în acest sens.

sursa: CarAdvice

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide