Kia EV9, Volkswagen ID.7 și BMW Seria 5 au primit 5 stele la testele de siguranță Euro NCAP

Autor: Ionuț Vîlciu 09 dec. 2023 Știri auto

Euro NCAP a testat 11 modele noi, dintre care 8 au obținut calificativul maxim de 5 stele. Printre aceste 8 mașini se numără și BMW Seria 5 sau Volkswagen ID.7.

Organizația Euro NCAP a supus testelor de siguranță 11 modele noi lansate pe piața europeană. Lista mașinilor testate cuprinde nu mai puțin de 11 modele, dintre care 8 au obținut calificativul de 5 stele. Numele de pe lista finală de automobile testate în acest an sunt următoarele: Volkswagen ID.7, BMW Seria 5, Mercedes-Benz EQE SUV, BYD TANG, Kia EV9, XPENG G9, VinFast VF8, smart #3, BYD SEAL-U, Honda ZR-V și Hyundai Kona.

Volkswagen ID.7

Noul Volkswagen ID.7 a obținut 5 stele la testele Euro NCAP. Cel mai nou model electric al producătorului german a obținut un scor de 95% pentru protecția ocupanților adulți, 88% pentru protecția pentru copii, 83% pentru protecția pietonilor și 80% pentru sistemele de asistență.

BMW Seria 5

Noul BMW Seria 5 s-a descurcat foarte bine în cadrul testelor de siguranță, obținând scoruri de 89% pentru protecția adulților și 85% pentru protecția copiilor. Noul Seria 5 a primit scorul de 86% pentru protecția pietonilor, iar sistemele de asistență au fost notate cu 78%.

Mercedes-Benz EQE SUV

Continuăm tot cu un model german, de data aceasta o stea cu 3 colțuri. Mercedes-Benz EQE SUV a trecut cu brio de testele de siguranță, obținând următoarele punctaje: 87% pentru protecția adulților, 90% pentru protecția copiilor, 80% pentru pietoni și 85% pentru sistemele de asistență.

BYD TANG

Primul model chinez de pe această listă este BYD TANG, care a obținut calificativul de 5 stele. Dacă vorbim despre scoruri, SUV-ul electric al chinezilor de la BYD a obținut un scor de 87% pentru protecția adulților, 87% pentru cea a copiilor, 80% pentru cea a pietonilor și 73% pentru sistemele de asistență.

Kia EV9

Cel mai mare SUV electric pe care Kia l-a lansat până acum a trecut, de asemenea, cu brio de testele la care a fost supus și a obținut 5 stele. Cu un scor de 84% pentru protecția adulților, 88% pentru siguranța copiilor, 76% pentru protecția pietonilor și 83% pentru sistemele de asistență, EV9 a dovedit că este un model sigur pentru familii.

XPENG G9

XPENG G9 este al doilea model chinezesc de pe lista de pe lista de mașini noi testate de Euro NCAP. Este o altă mașină ce a obținut 5 stele la testele de siguranță, cu scoruri de 85% pentru protecția adulților, 85% pentru siguranța copiilor, 78% pentru protecția pietonilor și 88% pentru sistemele de asistență.

Smart #3

Noul model produs în China nu s-a descurcat rău deloc, astfel că a obținut un scor de 90% pentru protecția adulților, 86% pentru siguranța copiilor, 84% pentru protecția pietonilor și 85% pentru sistemele de asistență.

BYD SEAL-U

Ultimul model chinezesc testat de Euro NCAP a obținut, de asemenea, 5 stele, cu calificative destul de mari în cadrul probelor individuale: 90% pentru protecția adulților, 86% pentru siguranța copiilor, 83% pentru protecția pietonilor și 77% pentru sistemele de asistență.

Vinfast VF8

Ultimele 3 modele testate nu au obținut punctajul maxim de 5 stele, astfel că au trebuit să se mulțumească doar cu 4. Vinfast VF8 este unul dintre aceste modele, cu 76% protecție adulți, 89% protecție copii, 77% protecție pietoni și 79% sisteme de asistență.

Honda ZR-V

Nici noul SUV al japonezilor nu a reușit să obțină 5 stele, dar scorurile la probele individuale nu arată rău: 79% protecție adulți, 86% protecție copii, 81% protecție pietoni și 68% pentru sistemele de asistență.

Hyundai Kona

Ultimul, dar nu cel din urmă, este noul Hyundai Kona. Atât protecția pentru adulți, cât și cea a copiilor au fost notate cu un scor de 80%, în timp ce pentru protecția pietonilor a fost notată cu 64%. Pentru sistemele de asistență, Hyundai Kona a obținut un scor de doar 60%.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Euro Ncap


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide