La ce viteză explodează o anvelopă? Niște ruși au făcut un experiment – VIDEO

Autor: Marius Vișan 09 iul. 2021 Știri auto

V-ați întrebat vreodată la ce viteză explodează o anvelopă? Ei bine, rușii de la Garage54 și-au pus această întrebare. Și au descoperit și răspunsul în urma unui experiment inedit.

Acești YouTuberi ruși au luat un motor de Toyota de 2,5 litri și i-au atașat o roată. L-au turat cât au putut, iar a ajuns la viteza de 1332 km/h, roata pur și simplu a explodat.

Vedeți toate detaliile în experimentul din clipul de mai jos.

VIDEO

Alte proiecte ieșite din comun ale celor de la Garage54

În urmă cu aproximativ un an, rușii au construit o Tesla Cybertruck dintr-o epavă, iar în iarna lui 2020 vloggerii de la Garage 54 au realizat un monstru mecanic legând trei motoare în paralel. Pe lângă motorul cu care este dotat acel exemplar GAZ, echipa lui Vlad a mai conectat încă două motoare, folosind curele de transmisie. Curioși să vadă cum se comportă mașina lor, au scos-o apoi pe circuit.

Tehnic, cele trei motoare nu sunt chiar conectate. Cele două unități cu patru cilindri montate deasupra aveau arborii legați prin curele de transmisie la volanta motorului mașinii. Făcând o analogie, fiecare dintre cele două motoare suplimentare asigură o funcție de „boost”, similară cu cea furnizată de sistemul starter-generator al mașinilor cu motoare electrificate.

În cazul acestora (cunoscute și ca light-hybrid), în locul alternatorului, în circuitul curelei de accesorii este integrat un motor electric, care asigură un plus de putere în timpul fazei de accelerație, economisind astfel combustibilul. Desigur, în cazul frankensteinului mecanic realizat de Garage 54, nici nu poate fi vorba de economisire – Volgile rusești nu au fost făcute pentru economie de combustibil.

Pentru cei care zâmbesc amuzați privind pozele din galeria foto trebuie să spunem că instalația celor de la Garage 54 nu este deloc simplă. Flanșele celor trei motoare trebuie aliniate perfect, curelele de transmisie trebuie tensionate corespunzător, iar acestea trebuie să reziste la un transfer de putere considerabil. Vezi aici cum a fost realizat proiectul.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Garage 54 / YouTube


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide