Ludovic Orban anunță ce autostrăzi noi se vor inaugura în 2020

Autor: ProMotor 11 mai 2020 Știri auto

Premierul Ludovic Orban anunță ce autostrăzi noi se vor inaugura în 2020. Este vorba de tronsoane pe care se va putea circula încă din această vară. Epidemia de coronavirus nu a dus la oprirea lucrărilor pe aceste șantiere.

Intră în Galeria FOTO

Astfel, potrivit declarațiilor primului ministru, tronsonul Iernut-Chețani al Autostrăzii Transilvania va putea fi dat în circulație până la data de 1 iulie.

„În ceea ce priveşte tronsoanele de pe autostrada Transilvania, primul tronson este Târgu Mureş – Ungheni pentru care este deja desemnat câştigătorul şi urmează să se semneze contractul”, a declarat Orban, aflat într-o vizită de lucru la Târgu Mureş.

În ceea ce priveşte celelalte două tronsoane care sunt în lucru, tronsonul până la Cheţani urmează să fie finalizat cel târziu până la data de 1 iulie. Pe sectorul Cheţani – Câmpia Turzii lucrurile se mişcă mult mai încet şi urmează să fie făcută o analiză, a anunțat primul ministru.

„Stadiul fizic este de doar 35% şi în termen de o lună compania şi Ministerul Transporturilor trebuie să ia o decizie. Avem capacitatea de a finaliza contractul cu acest consorţiu sau reluăm procedurile de licitaţie”, a spus Orban.

Orban a arătat că în ceea ce priveşte autostrada Unirii este în curs de realizare revizuirea studiului de fezabilitate pe tronsonul Târgu Mureş – Târgu Neamţ, indicând că acesta este cel mai dificil tronson pentru că traversează munţii.

Ce spune Ludovic Orban despre celelalte autostrăzi aflate în proiect

„Obiectivul este ca Guvernul să aprobe indicatorii tehnico-economici până la sfârşitul acestui an şi în anul viitor să se semneze contractul cât mai repede, imediat după 1 ianuarie să începem licitaţia pentru desemnarea companiei care să realizeze acest tronson din autostrada Unirii.

Pentru celelalte două tronsoane se licitează, de asemenea, studiul de fezabilitate. Specificitatea pentru celelalte două tronsoane Târgu Neamţ – Iaşi şi Iaşi – Ungheni este că licitaţia se va face pentru studiul de fezabilitate şi proiect tehnic astfel încât următoarea licitaţie să fie direct pentru execuţie”, a afirmat premierul.

De asemenea, premierul a promis că autostrada Comarnic-Brașov va fi gata în cinci ani, dacă PNL rămâne la guvernare. Orban a oferit același termen și pentru autostrada Pitești-Sibiu.

Premierul Ludovic Orban a vizitat recent uzinele Dacia și Ford și a recomandat românilor să cumpere mașini produse în țară, pentru a stimula economia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide