Ce se întâmplă dacă mergi cu mașina când nu mai are ulei de motor?

Autor: ProMotor 04 iun. 2020 Știri auto

Ce se întâmplă dacă mergi cu mașina când nu mai are niciun strop de ulei de motor? Ți-e prea teamă să testezi, nu-i așa? Ei bine, cineva a făcut acest test.

GALERIE FOTO

A mers cu trei mașini vechi de 20 de ani, fără ulei de motor. O Honda Civic cu motor de 1,4 litri cu 75 de cai putere, un Peugeot 206 tot cu un 1,4 de 75 de cai putere și un Ford Focus cu un propulsor de 1,6 litri cu 115 cai putere au fost modelele sacrificate. Oricum cele trei erau în drum spre fiare vechi.

Mat Watson de la CarWow și echipa lui au scos uleiul din motoarele celor trei. Până la finalizarea operațiunii, Mat are grijă și de designul Hondei. Lovește portiera stânga față: “Gata, acum arată mai sportiv”, glumește jurnalistul britanic.

Motoarele celor trei sunt pornite toate odată. Mat Watson pornește cronometrul și ascultă concertul asurzitor. Ford-ul și Peugeot-ul încep să scoată fum după doar 18 secunde. Cu turometrul în zona roșie, Honda pare să reziste eroic.

“Francezul” este primul care cedează după 47 de secunde. Și “americanul” își dă ultima suflare. “Japoneza” însă, pare că se obișnuiește cu noul mod de operare, fără ulei.

Honda, fără ulei de motor moare, dar nu se predă

După două minute, Honda Civic pare că are un șofer care încearcă să o tureze și tot nu cedează. Mat Watson urcă la volan, iar pe ecran apare mesajul “Nu încercați asta. Testul a fost realizat de profesioniști pe un circuit închis.”

Mat pleacă de pe loc cu capota ridicată și motorul fumegând și se miră că mașina rezistă eroic. Honda Civic, care a ieșit pe porțile uzinei în anul 2000, își dă ultima suflare în mers. 6 minute și 22 de secunde a rezistat motorul pornit fără strop de ulei.

Sau așa a crezut el. După ce îi dă bomboane mentolate și 2 litri de cola, motorul repornește. Câteva secunde mai târziu, Honda chiar pleacă într-o lume mai bună: la casat.

Sunt aceleași mașini cu care, în urmă cu o lună, Mat Watson a avut o aventură în off-road.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide