Michelin a creat o mască de protecție refolosibilă, extrem de eficientă

Autor: ProMotor 30 apr. 2020 Știri auto

Michelin a creat o mască de protecție refolosibilă, extrem de eficientă. Aceasta este destinată muncitorilor din fabricile Michelin, dar va putea fi cumpărată și de publicul larg.

Intră în Galeria FOTO

Grupul Michelin, cercetători de la CEA (Comisia franceză pentru energii alternative şi energie atomică) şi mai multe întreprinderi mici din Franţa s-au unit pentru a proiecta o mască de protecție reutilizabilă la infinit, cu un sistem de filtre interschimbabile, relatează BFMTV .

Cu peste 500.000 de precomenzi, producţia tocmai a început. Vândută 28 de euro, Masca este destinată profesioniştilor, dar o ofertă publică generală este în pregătire pentru sfârşitul lunii iunie. Masca funcţionează cu filtre care pot fi utilizate de până la 100 de ori, reducând costul la 28 de cenţi pe utilizare. Un preţ mic comparat cu preţul de 2 – 5 euro pentru măştile FFP2 de unică folosinţă.

Acest proiect a fost anunţat la începutul lunii aprilie. Ca şi alţi producători, Michelin şi-a anunţat proiectele pentru a răspunde nevoilor crizei de sănătate, inclusiv ideea de a proiecta măşti reutilizabile la costuri foarte mici. Obiectivul: găsirea unei soluţii inteligente pentru a proteja angajaţii Michelin care se pregătesc să se întoarcă la muncă, oferind în acelaşi timp această soluţie şi altora, profesioniştilor din domeniul sănătăţii şi alte sectoare şi, de ce nu, marelui public.

Michelin mască de protecție

„Partea de aer nefiltrată pe care o respirăm prin mască este sub 1%. Pe o mască FFP2 suntem la 8%: chiar daca filtrarea poate fi mai bună, 8% din timp respiraţi aer nefiltrat. Ar fi ca şi cum ai avea o fereastră triplă foarte frumoasă care nu se lipeşte de perete”, a spus Marc Desbois, specialist în imprimante 3D metal şi plastic la Michelin şi cel care a coordonat acest proiect.

Toată dezvoltarea a fost realizată cu imprimante 3D pentru a proiecta rapid prototipurile. Unele au fost chiar testate de echipe de medici de la Spitalul Universitar din Grenoble pentru a primi feedback de la utilizatorii în mod deosebit îngrijoraţi de situaţie.

Michelin vrea să producă un milion de măşti pe săptămână şi mai mult de cinci milioane până la sfârşitul lunii iunie. O duzină de companii sunt astfel implicate în producţie. Compania a spus că a primit deja aproape 500.000 de precomenzi de la profesionişti care sunt în general mari producători care se pregătesc să repornească producţia. 130.000 de unităţi au fost comandate de Michelin.

Michelin a reluat recent producția de cord metalic utilizat în producția de anvelope la Zalău, urmând să reia în curând și producția de anvelope.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide