Numărul mare de amenzi neplătite poate schimba radical codul rutier

Autor: Andrei Nan 09 mai 2013 Știri auto
Numărul mare de amenzi neplătite poate schimba radical codul rutier

„Avem un sistem în care nu păţeşti nimic, te mai duci pe la instanţă, nu se ridică permisul dacă nu-ţi plăteşti amenda… Cred că avem sute de mii de amenzi neîncasate”, a spus Ponta.

„Mă îndoiesc că se poate introduce cota difereţiată la amenzi în funcţie de veniturile persoanei. Până la urmă, un om e periculos că merge cu 250 de kilometri pe oră şi dacă e şomer, şi dacă e milionar, tot aia e. Problema e că, dacă e milionar, plăteşte rapid amenda şi merge din nou. Şomerul nu o plăteşte deloc”, a spus Ponta.

El a arătat că, în opinia sa, celui care merge pe autostradă cu 250 de kilometri pe oră ar trebui să i se confişte maşina

Este foarte clar că trebuie luate masuri în ceea ce priveşte numărul ridicat al şoferilor care nu şi-au plătit amenzile de circulaţie. Simţul civic, dar şi bunul simţ, ar trebui să facă ca cel care greşeşte să plătească pentru fapta sa. Evident, că există şi situaţii în care oamenii sunt pedepsiţi pe nedrept, dar pentru acestă situaţie există posibilitatea judecării cazului.

Probabil că soluţia confiscării maşinilor celor care merg cu 250 km/h în localitate nu va fi adoptată, dar cu siguranţă se va aplica o pedeapsă foarte dură. Poate suspendarea definitivă a permisului de conducere, fără drept de apel, este o soluţie viabilă fără a încălca dreptul la proprietate garantat de Constituţia României.

Mai multe informaţii pe www.mediafax.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide