O cisternă care transporta GPL a ieșit în afara șoselei – FOTO

Autor: ProMotor 07 apr. 2021 Știri auto

Poliţia Română informează că traficul rutier a oprit pentru aproximativ o oră pe DN 10 Buzău – Brașov, în județul Buzău, din cauza unei autocisterne care a derapat.

Accidentul a avut loc în localitatea Cislău, unde o cisternă care ar transporta GPL a ieșit în afara părții carosabile.

”Cisterna intră în categoria celor cu risc inflamabil, la o primă evaluare nu ar părea că a fost afectată încărcătura, a fost solicitată intervenția ISU pentru verificare. Circulația a fost restricționată pe zona de de siguranță, traficul a fost deviat pe străzi adiacente din comună” se arată în comunicatul ISU Buzău.

Buzoienii au fost îndrumați să respecte indicațiile polițiștilor întâlniți pe tronsonul respectiv. Reluarea traficului s-a făcut după o oră de la impunerea restricțiilor.

Un caz asemănător s-a petrecut la sfârșitul anului trecut

O cisternă încărcată cu diluant s-a răsturnat în luna septembrie 2020 pe drumul național DN2. Accidentul s-a produs la ieșirea din municipiul Buzău, în apropiere de Hanul lui Țintă. „La intersecția dintre DN2 cu DN1B, la kilometrul 104+700 de metri, în zona municipiului Buzău, județul Buzău, o cisternă încărcată cu 24 de tone de substanță volatilă a pătruns în sensul giratoriu și s-a răsturnat. Nu au rezultat persoane rănite, însă sunt scurgeri pe carosabil, fiind risc ridicat de explozie”, se arăta într-un comunicat al poliției Buzău emis la scurt timp după incident.

Potrivit pompierilor de la ISU Buzău, substanța transportată în cisternă este white spirit, un compus mineral puternic volatil, folosit ca diluant pentru vopseluri acrilice și pe bază de ulei. Din fericire, șoferul cisternei și însoțitorul acestuia au ieșit singuri din cabină, după ce vehiculul s-a răsturnat. Pompierii au intervenit pentru limitarea scurgerilor substanței transportate și transvazarea diluantului într-un alt vehicul.

Potrivit primelor informații, se pare că șoferul a trecut peste rondul din zona intersecției, iar cisterna s-a răsturnat pe șosea. Inițial, șoferul a fost rămas blocat în mașină, însă apoi, atât el cât și o persoană care-l însoțea, au fost scoși de oamenii veniți la locul accidentului, fără a fi răniți.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ISU Buzau



Comentarii
Inchide