Volkswagen a vândut aproape 5 milioane de vehicule în 2023. Care a fost cel mai apreciat model

Autor: Radu Țuțulan 14 ian. 2024 Știri auto

Volkswagen a raportat o creștere importantă a vânzărilor, anul trecut, reușind să comercializeze aproape 5 milioane de vehicule la nivel mondial.

Grupul Volkswagen a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, o creștere a vânzărilor de 6,7%, față de anul 2023.

De asemenea, cererea pentru vehicule electrice a crescut cu peste 21 de procente.

Câte mașini a vândut Volkswagen în 2023

În total, Volkswagen a vândut în 2023 peste 4.870.000 de vehicule. Dintre acestea, nu mai puțin de 394.000 au fost vehicule 100% electrice.

Cifrele de livrare arată că suntem pe drumul cel bun ca marcă și că mașinile noastre sunt bine primite de clienții noștri. Ne așteptăm ca mediul de piață să rămână provocator în 2024. Dar, cu portofoliul nostru de produse revizuit și atractiv, ne aflăm în poziția potrivită”, a declarat Imelda Labbé, membru al Consiliului Volkswagen pentru vânzări, marketing și post-vânzare.

Cele mai bine vândute vehicule electrice Volkswagen

Cele mai importante piețe pentru mașinile integral electrice pentru marca Volkswagen au fost China, Germania, SUA, Marea Britanie, Suedia, Franța, Norvegia și Belgia.

În Germania, au fost livrate aproximativ 30.000 de modele ID.4. Modelul a fost bine primit și în SUA: aproximativ 38.000 de exemplare ale ID.4 au fost livrate clienților aici, ceea ce corespunde unei creșteri de 84,2% față de 2022.

În schimb, ID.3 a fost deosebit de populară în China, unde au fost livrate peste 75.000 de vehicule anul trecut. Asta înseamnă o creștere de peste 200% față de 2022.

Cel mai bine vândut model Volkswagen în Europa

Modelul T-Roc este, din nou, cel mai bine vândut SUV al grupului Volkswagen în Europa. SUV-ul a stabilit un nou record de livrări în Germania, Marea Britanie, Spania și Turcia.

În SUA, de exemplu, SUV-urile au reprezentat peste 81% din totalul vehiculelor comercializate de VW.

Dar, la 48 de ani de la debut și peste 20 de milioane de unități vândute, Polo rămâne una dintre cele mai de succes mașini din clasa sa.

În Brazilia, de exemplu, au fost comercializate peste 110.000 de unități anul trecut. Iar în Germania numărul livrărilor de Polo a fost de aproximativ 33.500 de vehicule, cu peste 44% mai multe decât în 2022.

Ce planuri are VW pentru anul 2024

Volkswagen anticipează o creștere dinamică a cererii datorită noilor ediții ale unora dintre cele mai importante bestseller-uri.

Livrările noilor generații de Passat și Tiguan, precum și T-Cross îmbunătățit vizual și tehnic vor începe în primul trimestru al anului 2024.

De asemenea, ID.4 și ID.5 au primit recent o actualizare majoră cu un concept de operare complet nou și un nou sistem de acționare.

Noul ID.7 Tourer, versiunea break a modelului de top complet electric ID.7, va fi lansat, de asemenea, în acest an.

Un alt punct culminant pentru 2024 va fi împlinirea a 50 de ani de la primul Golf. Cu această ocazie, Volkswagen va prezenta cea de-a opta generație a modelului. Acesta promite să ofere un rafinament vizual impresionant, noi sisteme de asistență și sisteme de conducere, precum și infotainment și software de ultimă generație. Prevânzările sunt programate să înceapă în primăvara anului 2024.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide