Porsche prezintă o ediție specială pentru 718 Cayman GT4 RS, creată în parteneriat cu TAG Heuer – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 02 oct. 2023 Știri auto

Porsche prezintă o ediție specială pentru 718 Cayman GT4 RS. Creată în colaborare cu TAG Heuer, aceasta aduce un omagiu participării mărcii germane în cursa Panamericana, din ani ’50.

Porsche 718 Cayman GT4 RS este o mașină care a stârnit atenția pasionaților și a puriștilor. Sportiva cu motor amplasat central a primit propulsorul regăsit pe Porsche 911 GT3 și multiple actualizări pentru suspensie, dar și pentru pachetul aerodinamic, ceea ce o face o jucărie de excepție pentru circuit.

Acum, compania germană a pregătit două exemplare speciale, create ca un omagiu pentru a celebra 70 de ani de la participarea sa în cursa Panamericana, ce s-a desfășurat în anii 1950. În cadrul unui eveniment desfășurat pe circuitul Laguna Seca din Statele Unite, Porsche a dezvăluit o ediție specială pentru 718 Cayman GT4 RS. Este o ediție foarte rară, deoarece au fost construite numai două exemplare ale acestei ediții. Cele două exemplare au fost create în colaborare cu TAG Heuer, iar ediția specială aduce două omagii.

Ediție specială pentru Porsche 718 Cayman GT4 RS – Compania aniversează 70 de ani de la participarea în Carrera Panamericana

În primul rând, noua ediție specială marchează 70 de ani de la participarea celor de la Porsche în celebra Carrera Panamericana din anii ’50 cu două exemplare 550 Spyder și Coupe. De asemenea, noua ediție aniversează 60 de ani de la debutul unui ceas de mână cu cronograf creat special de către Jack Heuer pentru piloți.

Cele două exemplare sunt vopsite într-o nuanță de argintiu Le Mans Silver Metallic, peste care sunt vopsite două numere de concurs în zona portierelor și pe plafon: 152 și 154. Acestea sunt numerele de concurs originale cu care echipa de uzină Porsche a participat în cursa ce s-a desfășurat cu 70 de ani în urmă.

Pe capota din față, pe colțurile spoilerului spate, dar și pe jante este regăsită emblema TAG Heuer. În habitaclu regăsim cusături vopsite în verde, alb și roșu, detaliu care face referire la steagul Mexicului. În plus, exemplarul care poartă numărul 154 vine și cu un cronometru montat în consola centrală, creat de TAG Heuer și care nu poate fi vândut separat.

Exemplarul care poartă numărul 152 va fi scos la licitație la începutul anului viitor. Banii strânși în urma licitației vor fi donați în scopuri caritabile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide