Primele imagini oficiale cu versiunea break Skoda Octavia Combi

Autor: Andrei Nan 20 feb. 2013 Știri auto

Evoluţia celei de-a treia generaţii Skoda Octavia este notabilă, berlina cehilor aproape atacând clasa medie, chiar dacă vorbim de o maşină bazată pe platforma tehnică a lui VW Golf, o maşină de categorie compactă.

La Salonul Auto Geneva 2013 este prezentată în premieră şi versiunea break, noua Skoda Octavia Combi fiind şi ea mai voluminoasă decât predecesoarea: lungime de 4,66 metri (mai mare cu 9 cm), lăţime crescută cu 4,5 cm şi un ampatament cu 11 cm mai generos, ajuns acum la 2,67 metri.

Cel mai important lucru, însă, îl reprezintă capacitatea portbagajului: în configuraţia cu 5 locuri, Skoda Octavia Combi ne gratulează cu 610 de litri utili, adică un plus de 30 de litri faţă de precedenta Octavia Combi şi cu doar 20 de litri mai puţin decât al uriaşei Skoda Superb Combi.

Prin rabatarea banchetei, volumul de încărcare creşte până la 1.740 de litri, ceea ce e o performanţă notabilă chiar şi pentru breakurile de clasă medie sau chiar monovolume.

Podeaua portbagajului ascunde un spaţiu de depozitare suplimentar, iar amatorii vor găsi destule accesorii utile, de la plase pentru bagaje până la diverse cârlige de ancorare sau de acăţare a plaselor.

Gama de motorizări va fi aceeaşi de la berlina Skoda Octavia, cea mai economică versiune Octavia Combi GreenLine promiţând un consum mediu de numai 3,5 litri/100 km şi emisii CO2 de 89 g/km.

Detalii privind preţurile, dotările şi lansarea pe piaţa din România a noii versiuni Skoda Octavia Combi vom afla după lansarea de la salonul auto elveţian.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide