Producătorul auto care nu a vândut nicio maşină în toată luna aprilie

Autor: ProMotor 01 mai 2020 Știri auto
Producătorul auto care nu a vândut nicio maşină în toată luna aprilie

Cel mai mare producător auto din India, Maruti Suzuki, a declarat vineri că a efectuat zero expedieri către dealerii de pe piața internă în aprilie 2020, pe fondul blocajului național declanșat pentru a controla răspândirea coronavirusului.

„Acest lucru se datorează faptului că, în conformitate cu ordinele guvernului, toate instalațiile de producție au fost închise”, a spus compania într-un comunicat.

India a fost în carantină strictă şi toate fabricile au fost închise. E o scădere uriaşă faţă de anul trecut, când Maruti Suzulki a vândut 143,245 de vehicule în luna aprilie 2019.

O parte din maşinile produse de Maruti merg la export, iar 650 de maşini au apucat să fie expediate până când porturile şi operaţiunile maritime au fost şi ele oprite.

Carantina din India va fi ridicată săptămâna viitoare, dar cu restricţii importante în perioada următoare, mai ales legate de călălătoriile între regiuni. Producătorii de maşini sunt cei mai mari angajatori din ţară, iar afacerile lor pot fi paralizate anul acesta.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide