Rabla a dus creşterea anuală a vânzărilor de autoturisme de la 1% în mai la 15% la final de august

Rabla a dus creşterea anuală a vânzărilor de autoturisme de la 1% în mai la 15% la final de august

Autor: Visan Marian acum 5 ani Știri

 


În cele trei luni de vară s-au vândut 35.000 de autoturisme, 50% din vânzările totale din acest an.

Programul Rabla, demarat în a doua parte a lunii iunie, a dus piaţa auto de la o creştere de sub un procent la finalul lunii mai la o creştere de 15% în primele opt luni ale acestui an datorită celor 17.000 de maşini noi livrate persoanelor fizice.

„Cu aceste cifre, putem fi încrezători că estimarea pe care am făcut-o la începutul anului va fi realizată de către piaţă, adică o creştere de 10-12% a vânzărilor de autoturisme“, au spus oficialii Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

În total, în primele opt luni ale anului s-au vândut peste 70.600 de autoturisme, dintre care 70% au fost achiziţionate de către persoane juridice, procent care va creşte în a doua jumătate a anului având în vedere epuizarea Rabla, sunt de părere oficialii APIA. Per total, vânzările de autovehicule în primele opt luni au fost de aproape 87.500 de unităţi, în creştere cu peste 16% faţă de perioada similară a anului trecut, creşterea fiind puternic susţinută de vânzările de ve­hicule utilitare, care au urcat cu aproape 20 de procente.

Citeşte articolul complet în Ziarul Financiar 
Comentarii
Inchide