Rechemare în service

Autor: Andrei Nan acum 14 ani Știri auto
Rechemare în service

Primul "val" de rechemări în service cuprinde un număr de 38.000 de maşini diesel fabricate în Europa în 2006. Motivul rechemerii acestora în service este datorat unei probleme apărute la pompa de injecţie. Fabricantul acestei componente se pare că a folosit un material cu defect, fapt pentru care există şansa izbucnirii unui incediu la compartimentul motor. Modele afectate de această problemă sunt: S60, V70, XC70 şi XC 90.

Cel de-al doilea val de rechemări a cuprins 18.000 de vehicule, la nivel mondial, pentru remedierea unor defecţiuni descoperite la sistemul de airbaguri.

La nivel mondial, au fost rechemate 18.000 de vehicule, dintre care 4.800 în Suedia, a declarat Maria Bohlin, purtător de cuvânt al Volvo Cars. "Este vorba de probleme tehnice, la sistemele de airbaguri laterale. Am constatat că, în caz de coliziune, airbagurile nu se declanşează cu rapiditatea prevăzută", a explicat Bohlin.

Modelele care au fost retrase sunt versiunile 2008 ale automobilelor V70 şi XC70. În afara Suediei, cele mai multe rechemări au avut loc în Marea Britanie, Statele Unite şi Italia. În prezent, Volvo Cars contactează proprietarii acestor modele, pentru a-i invita la remedierea gratuită a defecţiunii, a mai spus Bohlin.

Tags:Comentarii
Inchide