Record pozitiv de amenzi: “una am luat după ce am fost pârât”

Autor: Alexandru Banu 10 mart. 2017 Știri auto

Unul dintre cei mai bătrâni şi activi şoferi din Europa e în Anglia. De origine italiană, Giovanni Rozzo conduce de la 20 de ani şi azi are 104. A luat 3 amenzi în toată viaţa, două pentru viteză şi una pentru parcare în loc nepermis – şi asta după ce un concurent l-a reclamat că parcase maşina de îngheţată unde nu avea voie. Zilnic, el face cel puţin un drum, la mormântul soţiei care a murit acum 2 ani. Cu acelaşi Mitsubishi Lancer pe care îl are de 23 de ani.

Când şi-a luat carnetul era ofiţer în Armata Italiei şi conducea maşinile din serviciu. Din 1953 şi-a luat permisul pentru volan pe dreapta şi de atunci conduce fără oprire. Spune că vede foarte bine şi că numai noaptea evită să conducă pentru că nu-i place. Nepoata lui de 37 de ani spune că lui Giovanni Rozzo chiar îi place foarte mult să conducă şi o face cu viteză – acum ne-am explicat cele două amenzi pentru viteză. Nu are niciun accident şi în 1962 chiar a luat o diplomă de excelenţă pentru asta.

Dl. Rozzo este un exemplu pentru comunitatea de italieni din Anglia. A făcut multe pentru ei şi a fost răsplătit cu un ordin de cavaler din partea Guvernului Italiei, conform telegraph.co.uk. În Anglia nu există limită superioară de vârstă pentru permisul de conducere, însă după 70 de ani trebuie să dai examen o dată la 3 ani.

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide