România a depășit 1.100 KM de autostradă și drum expres. Încă 800 de kilometri sunt în lucru

Autor: Radu Țuțulan 17 apr. 2024 Știri auto
România a depășit 1.100 KM de autostradă și drum expres. Încă 800 de kilometri sunt în lucru

Ministrul Transporturilor a anunțat, recent, că aproximativ 800 de km de autostradă și drum expres sunt în lucru. În prezent, România are peste 1.100 Km de șosele de mare viteză.

Infrastructura rutieră a reprezentat o mare problemă pentru țara noastră și o adevărată provocare pentru șoferi.

Dar, dezvoltarea drumurile de mare viteză a fost accelerată, iar în prezent România are peste 1.100 KM de autostradă și drum expres.

Câți kilometri de autostradă și drum expres are România?

Ministrul Transporturilor a anunțat că, în prezent, în România se circulă pe mai mult de 1.100 de kilometri de autostradă și de drum expres, scrie economica.net.

Aproape 800 de km de drum de mare viteză sunt în proiectare și în execuție. Pentru construcția altor 200 de km sunt lansate licitații”, a mai spus șeful Transporturilor, pe pagina proprie de Facebook.

Acesta a mai prezentat un grafic din care reiese ca au fost inaugurați peste 120 de kilometri de autostradă și drum expres din cei 250 de kilometri promiși în perioada 2023 – 2024.

A fost inaugurat un nou tronson din Autostrada Bucureștiului

Pe 15 aprile au fost dați în circulație cei 13 kilometri din Autostrada Bucureștiului (A0), cuprinși între DN5 și DN4.

În acest moment, dăm în trafic un nou tronson de autostradă aferent Autostrăzii Bucureștiului A0, care are o lungime de 13 km cuprinși între DN4 Șoseaua Olteniței și DN5 Jilava (Lotul 1 și Lotul 2 al A0 Sud)”, anunța Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Transporturi.

Secretarul de stat în Transporturi apreciază că sunt șase să fie finalizate lucrările la Autostrada Bucureștiului Sud între A1 și A2 până la toamnă.

În decembrie anul trecut, au fost dați în trafic aproximativ 9 Km. din A0 Sud, între DN5 (1 Decembrie/Jilava) și DN6 (Cornetu/ Bragadiru). Acest sector făcea parte din lotul 2 Sud.

Tot anul trecut, au mai fost finalizați alți 19 km din lotul 2 al A0 Nord, din care au fost dați în circulație aproape 10 Km. În total, acum se poate circula pe 32 km din cei circa 100 km ai A0.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide