Sistemul Autopilot eșuează lamentabil din nou? O Tesla a intrat sub un camion

Autor: David Andrei 17 mart. 2021 Știri auto

O Tesla a intrat sub un camion, iar șoferul și pasagerul au fost grav răniți. Incidentul a avut loc într-o intersecție din Detroit, Statele Unite. Autoritățile au demarat o anchetă. Nu este încă clar dacă mașina rula sau nu cu sistemul Autopilot activat.

GALERIE FOTO

Potrivit primelor cercetări, o mașină marca Tesla a pătruns în intersecție pe culoarea roșie  a semaforului și a intrat sub un camion. Incidentul a avut loc pe timp de noapte, în condiții de vizibilitate redusă.

Atât șoferul, cât și pasagerul, o tânără în vârstă de 21 de ani, au supraviețuit, dar ambii se află în stare gravă la spital, iar medicii sunt reținuți.

Autoritățile au demarat o anchetă pentru a afla cu precizie condițiile în care s-a produs accidentul. National highway Traffic Safety Administration (NHTSA) a alcătuit o echipă care să investigheze acest caz. Nu se știe, pentru moment, dacă Tesla se deplasa cu sistemul Autopilot activat sau nu.

Sistemul Autopilot de la Tesla, pericol pe șosele?

Autoritățile sunt extrem de precaute în acest caz. Anul trecut, NHTSA a somat Tesla să insiste cu precizarea că sistemul Autopilot trebuie folosit cu prudență pentru că nu este un sistem de rulare autonomă. De atunci, constructorul american de mașini electrice îi atenționează constant pe șoferi: țineți mâinile pe volan în permanență, fiți atenți la drum și pregătiți, în orice moment, să preluați controlul.

Forul american are în vizor alte 14 accidente în care au fost implicate automobile marca Tesla.

Începând cu anul 2016, trei persoane au murit în timp ce se deplasau cu sistemul Autopilot activat.

În vara anului 2016, un alt șofer și-a pierdut viața pe o autostradă din Florida, cu sistemul Autopilot activat. Mașina sa, o Tesla Model S, a intrat în plin într-un camion. La bord s-a găsit un DVD player portabil. Surse neoficiale au susținut atunci că bărbatul urmărea unul dintre filmele seriei “Harry Potter” în timp ce mașina mergea singură.

În urmă cu trei ani, un inginer de la Apple rula cu mașina sa, o Tesla Model X, pe autostradă, folosind sistemul Autopilot. Mașina sa a lovit o barieră din beton în apropiere de Los Angeles, California. Bărbatul a murit la spital. Șoferul își dusese mașina în service de mai multe ori, reclamând o problemă la sistemul de rulare semi-autonomă. Ancheta a arătat că acesta juca un joc video la volan.

În 2020, în Gardena, California, două persoane au fost ucise după ce o Tesla Model S a trecut pe roșu și a lovit în plin mașina în care se aflau, o Honda Civic. Și în acest caz, funcția Autopilot era pornită.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide