Șofer arestat pentru că dormea în mașină. În mers!

Autor: David Andrei acum 4 luni Știri

Un șofer canadian a fost arestat pentru că a fost surprins dormind în mașină, în mers. Acesta se afla la bordul unei limuzine Tesla Model S și avea sistemul Autopilot activat.

GALERIE FOTO

Incidentul a avut loc în vara acestui an. Un bărbat în vârstă de 20 de ani, Leran Cai, a fost arestat după ce poliția canadiană a primit o plângere care îl viza. Alți participanți la trafic au semnalat că pe autostradă în apropiere de Ponoka, o mașină se deplasează cu viteză și nu pare să fie condusă de cineva. Iar la volan se află un șofer care doarme. Un martor susține că ambele scaune din față aveau spătarul înclinat pentru ca cei doi ocupanți să se poată relaxa în voie.

Oamenii legii au identificat rapid locația mașinii în cauză și au pornit în urmărirea sa. Inițial, i-au suspendat permisul pentru 24 de ore și l-au amendat pe șoferul obosit. Între timp, autoritățile s-au răzgândit.

Șoferul de Tesla Model S a fost audiat pentru prima dată pe 11 decembrie la un tribunal din Ponoka. Acesta este acuzat și de comportament periculos pe drumurile publice, dar și de depășirea limitei de viteză pe acel sector de drum. Radarele de pe autostradă au înregistrat viteza de 150 km/h, atinsă chiar în momentul în care mașinile de poliție, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, au început urmărirea limuzinei electrice. Vehiculul a accelerat automat, fără ca șoferul să intervină.

Șoferul ar putea petrece până la 5 ani după gratii

Avocatul Kyle Lee din Vancouver susține că acesta ar putea fi primul caz de acest gen din Canada. “Eu nu cunosc niciun alt caz în Canada în care cineva să doarmă într-o mașină care se conduce singură”, a spus acesta pentru publicația Global News. Legislația privind mașinile cu funcții semi-autonome este deficitară în Canada, așa cum este în multe state ale lumii.

O nouă înfățișare la tribunal va avea loc pe 29 ianuarie 2021. Leran Corai ar putea fi condamnat la închisoare pentru o perioadă cuprinsă între un an și cinci ani.Comentarii
Inchide