Un șofer și-a găsit mașina furată cu ajutorul unui AirTag. Reacția hoțului când a fost descoperit – VIDEO

Autor: Radu Țuțulan 16 aug. 2023 Știri auto

Un șofer din Canada a reușit să-și găsească mașina furată cu ajutorul unei aplicații de telefon, s-a dus la cel care se afla la volan și a filmat reacția hoțului când a fost descoperit.

Un cuplu din Vancouver a avut parte de o experiență de infarct, după ce hoții le-au furat mașina, un Hyundai Accent din 2013. Becca Hislop și partenerul ei Dylan nu au așteptat ca Poliția să le găsească automobilul, ci au plecat pe cont propriu în urmărirea tâlharilor.

Cum au găsit mașina furată

Cu ceva timp înainte, cei doi au pus în mașină un AirTag, un mic dispozitiv de urmărire. Acesta emite un semnal către orice dispozitiv Apple aflat în apropiere, astfel încât poți vedea pe propriul telefon, cu aproximație, unde se află.

Imediat ce au descoperit furtul, cuplul a început căutarea Hyundai-ului, folosind o mașină închiriată. Au găsit vehiculul în trafic, iar Dylan nu a stat pe gânduri și a coborât din mașină.

A vrut să-l confrunte direct pe hoț și să încerce astfel să-și recupereze mașina.

Reacția hoțului când a fost prins

Dylan și-a găsit mașina în trafic, stând la un semafor. Nu a mai așteptat să vină Poliția, ci a dat drumul la telefon și a mers să-l confrunte pe cel aflat la volan. În imagini se vede cum hoțul, un bărbat de 20-30 de ani, cu barbă, ochelari de soare și șapcă pe cap, stă relaxat.

Proprietarul mașinii încearcă să deschidă întâi portiera pasagerului, apoi pe cea a șoferului. Dar hoțul nici măcar nu se uită la el. În câteva secunde, semaforul s-a făcut verde, iar bărbatul și-a văzut liniștit de drum, lăsându-l pe Dylan cu ochii în soare.

Cuplul a contactat forțele de ordine pentru a raporta furtul și le-a furnizat ofițerilor informații despre locație. Dar, poliția nu a reușit să dea de urma hoților, nici măcar cu ajutorul aplicației care arăta în timp real unde se află mașina.

Cum s-a finalizat urmărirea

Hoții și-au dat seama, probabil, că sunt urmăriți și au început să caute dispozitivul. După ce l-au găsit, l-au scos și l-au plantat într-un alt autoturism, sperând să scape, scrie autoevolution.com.

Dar pentru că Poliția a urmărit insistent fiecare pistă, până la urmă au găsit vehiculul abandonat. Avea panoul de siguranțe scos, pe semne că hoțul credea că mai sunt și alte sisteme GPS de urmărire.

Proprietarul spune acum că plănuiește să pună două AirTag-uri în mașină, pentru mai multă siguranță.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captură video: Daily Hive News / Youtube


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide