Ţara cu mai multe staţii de încărcare electrice decât benzinării

Autor: ProMotor 16 mai 2016 Știri auto

 


Japonia este ţara cu cele mai multe staţii de reîncărcare electrice, având pe teritoriul său peste 40.000 astfel de puncte, cu peste 5.000 mai multe decât benzinării, notează The Guardian.

Japonia este ţara cu cele mai multe maşini electrice şi cele mai multe staţii de reîncărcare, aproximativ 40.000. Comparativ, conducătorii auto care preferă maşinile electrice au la dispoziţie doar  9.000 de astfel de puncte în Statele Unite, restul statelor fiind într-un stadiu mai slab de dezvoltare a acestei tehnologii.

Staţiile de reîncărcare electrice sunt cu peste 5.000 mai multe decât benzinăriile de pe teritoriul Japoniei. Comparativ, Statele Unite au pe teritoriul lor aproximativ 114.000 de benzinării, scrie The Guardian.

Citeşte şi Test în România cu Renault ZOE, cea mai vândută maşină electrică din Europa – GALERIE FOTO

Numărul extrem de mare de staţii de reîncărcare electrice se datorează în mare parte intervenţiei guvernului japonez, care a acordat subvenţii pentru cetăţenii care-şi achiziţionează o maşină electrice, hibridă sau cu emisii reduse.

De asemenea, pentru potenţialii cumpărători care se tem că ar putea rămâne cu maşina “descărcată” există 6.500 de încărcătoare rapide, comparativ cu cele 3.000 din Europa şi 1.686 în SUA.

Criticii au subliniat însă că cifrele oferite de Nissan includ numeroase staţii instalate în garaje private care sunt folosite de un singur proprietar. De asemenea, aceştia susţin că benzinăriile pot alimenta mult mai multe maşini decât ar face-o punctele de încărcare.

Încurajate de experienţa Japoniei, şi alte state plănuiesc să dezvolte infrastructura pentru maşini electrice. Un raport recent prezice o creştere a vânzărilor până la 41 de milioane de unităţi până în 2040, adică una din patru maşini.

Tesla Motors are propria reţea de reîncărcare electrică în Statele Unite, China, Japonia şi Europa, în timp ce BMW a anunţat construcţia a peste 100 de staţii de reîncărcare de-a lungul celor mai aglomerate drumuri de pe coastele Statelor Unite, scrie Bloomberg.


Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide