TOP 5 cele mai rezistente motoare fabricate vreodată. Pe ce mașini sunt acestea montate

Autor: Radu Țuțulan 31 oct. 2023 Știri auto

De-a lungul anilor, sunt câteva mașini care s-au remarcat datorită fiabilității propulsorului. În acest TOP 5 cele mai rezistente motoare fabricate vreodată în lume întâlnim modele pe care și azi le poți cumpăra.

Atunci când vorbim de fiabilitatea unui motor, contează foarte mult și cum e acesta întreținut. Pentru că sunt mașini care au deja peste un milion de kilometri și încă funcționează. În timp ce altele cedează după mai puțin de 200.000 de kilometri.

Totuși, există câteva motoare care s-au dovedit incredibil de fiabile. Iar cei de la hotcars.com au întocmit un top al celor mai rezistente motoare fabricate vreodată.

TOP 5 cele mai rezistente motoare

Specialiștii s-au bazat în primul rând pe fiabilitatea propulsoarelor. Dar și pe numărul de modele auto care au fost echipate cu aceste motoare.

Majoritatea celor care și-au cumpărat mașini echipate cu aceste propulsoare au făcut probabil cea mai bună afacere.

TOYOTA 1ZZ și 2AR-FE

Motorul 1 ZZ este compact și menit să ofere o mare eficiență a consumului de combustibil, mai ales pentru mașinile din clasa mică. Toyota Corolla, MR2 Spyder, chiar și Pontiac Vibe au fost echipate cu această motorizare. Fabricat între 1997 și 2008, cu o capacitate cilindrică de 1.4 litri – 1.8 litri benzină, motorul Toyota 1ZZ este fiabil și durabil. În plus, rezistă la „tăvăleală” și funcționează fără probleme chiar și în cele mai dure moduri de exploatare. Din 2008, locul i-a fost luat de 2AR-FE, care și azi e fabricat de Toyota. Printre modelel echipate cu acest motor se numără și RAV 4, unul dintre cele mai bine vândute SUV-uri din lume.

HONDA Seria B V-TEC și Seria K

Motoarele Honda din seria B sunt sinonime cu capacitatea de performanță a motorului și designul ingenios V-TEC (Variable Valve Timing and Electronic Control). Fabricate între 1988 și 2001, a echipat modele precum Civic, CRX sau CRV. Capacitatea cilindrică varia între 1.6 litri și 2.0 litri, benzină. După 2001, a fost înlocuit de Seria K. Acesta este și azi fabricat și echipează atât modelele enumerate mai devreme, cât și Accord, Acura sau Integra. Numai că, în cazul Seriei K, a crescut capacitatea cilindrică iar motoarele au între 2.0 și 2.4 litri.

MERCEDES-BENZ M111 și OM 617

Lansat în 1974 și fabricat până în 1991, motorul Daimler-Benz diesel OM 617 de 3 litri este o legendă în lumea auto. A echipat modele precum 300D, G-Class sau 409 D, fiind apreciat pentru fiabilitatea sa. Probabil că de aici a apărut printre pasionații de mașini ideea că, în lume, există doar două tipuri de mașini: Mercedes și toate celelalte. În majoritatea cazurilor, aceste motoare au funcționat fără nicio problemă peste jumătate de milion de kilometri. Unele au ajuns și chiar depășit un milion de kilometri, doar cu o mentenanță minimală.

Iar din 1992 până în 2003, legenda fiabilității motorului nemțesc a fost continuată de M111. Un motor pe benzină, de 1.8 litri – 2.3 litri, care a propulsat modele precum C-Class, E-Class, CLK sau SLK. Și nu e de mirare că și azi întâlnim pe stradă aceste mașini, pentru că proprietarii pur și simplu nu se îndură să renunțe la un motor atât de fiabil.

GENERAL MOTORS LS

Chiar dacă în Europa acest motor american nu este unul foarte cunoscut, specialiștii din industrie îl privesc cu multă apreciere. Este fabricat începând cu 1997 și echipează modelele GM până în prezent. Acest V6 sau V8 are o capacitate cuprinsă între 4.8 litri și 8.4 litri. E montat pe mai multe variante de Chevrolet Corvette și Camaro ZL1.

E considera unul dintre cele mai bune motoare americane produse vreodată. Este fiabil și se întâmplă destul de rar să se defecteze.

NISSAN RB26DETT

Motorul Nissan RB26DETT este unul dintre cele mai performante și de încredere propulsoare construit de japonezi. Blocul motor al RB26DETT construit din fier și interiorul forjat nu numai că îl fac puternic și durabil, dar îi conferă și un potențial mare de reglare. A fost fabricat între 1989 și 2002 și are o capacitate 2.6 litri, benzină și a transformat modelul Nissan Skyline GT-R într-o mașină de vis pentru pasionații de mașini puternice, care doreau, totodată, și fiabilitate.

Alte motoare fiabile

Sunt foarte multe alte motoare fiabile, care pot fi incluse în acest top. Dar specialiștii HotCars au mai menționat:

  • LEXUS 1UZFE, V8 benzină de 4.0 litri, produs între 1989 și 2004 (Lexus LS 430)
  • LEXUS 2UR-GSE, V8 benzină de 5.0 litri, produs din 2007 până în prezent (Lexus LC 500)
  • BMW M57 Diesel, de 2.5 litri – 3.0 litri, produs între 1998 și 2013 (525d – E39).
Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide