Un pilot a confundat autostrada cu pista de aterizare

Autor: Andreea Ditcov 27 dec. 2022 Știri auto
Un pilot a confundat autostrada cu pista de aterizare

Un pilot de avion cu puțină experiență la manșă a confundat o porțiune de autostradă din Marea Britanie cu pista de aterizare.

Acesta a coborât avionul Reims Cessna F172M până la 100 de metri altitudine până să își dea seama de greșeala făcută. Pilotul de 72 de ani era pentru prima dată singur în aeronavă, pe timp de noapte, scrie digi24.ro.

Bărbatul efectua un curs de pregătire pentru zborurile de noapte

Raportul care a făcut public incidentul neobișnuit a fost publicat în SUA la sfârșitul acestui an, însă întâmplarea a avut loc pe 9 ianuarie. Documentul notează faptul că pilotul avea o experiență de 233 de ore de zbor când s-a rătăcit.

Acesta trebuia să aterizeze pe aeroportul Internațional Newcastle, dar a confundat luminile autostrăzii A1 cu cele ale pistei de aterizare.

La acel moment, bărbatul efectua testul pentru zborul de noapte, în urma unui curs pe care îl urmase și care îi oferea posibilitatea să zboare după lăsarea întunericului. Cursul presupune atât instruire teoretică, cât și ore de zbor pe timp de noapte cu avioane de mici dimensiuni.

Pilotul și-a reluat activitatea după un „debriefing la sol”

Odată sesizată greșeala, pilotul de 72 de ani a ridicat avionul, ghidat de controlorii de trafic aerian, care l-au redirecționat spre destinația inițială, scrie dailymail.co.uk . După un „debriefing la sol despre caracteristicile zonei Newcastle și procedurile de comunicare radio”, instructorul pilotului i-a permis să-și continue antrenamentul pentru zborul de noapte.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Unsplash - Grianghraf


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide