VelociRaptor 500: Monstrul de 500 CP creat de Hennessey Performance

Autor: Robert Pindic 24 mai 2023 Știri auto

Hennesey Performance ne aduce de această dată un Ford Ranger Raptor îmbunătățit, cel mai puternic pick-up al companiei. Prețurile pentru pachetul de tuning ajung la $24.950 (23.000 euro).

Hennessey este o companie de tuning și constructoare de hypercar-uri stabilită în Texas, SUA, cunoscută pentru pachetele sale de îmbunătățiri aduse mașinilor deja performante. În acest caz avem un Ford Ranger Raptor din 2024, căruia inginerii din cadrul companiei americane i-au adus o serie de modificări pentru a-i crește performanța.

Care sunt schimbările aduse de Hennessey Performance

Odată cu anunțarea lansării Ford Ranger Raptor 2024, firma americană de tuning a propus deja un pachet de îmbunătățiri. Însă, caracteristicile modelului de bază nu sunt deloc dezamăgitoare. Pick-up-ul construit de Ford va dispune de un motor V6 twin-turbo de 3,0 litri cu 405 cai putere și un cuplu de 583 Nm. Acesta este echipat cu o transmisie automată cu 10 trepte și tracțiune integrală.

Echipa Hennessey este renumită deoarece face din mașini rapide autoturisme și mai performante. Astfel, pick-up-ul modificat de aceștia crește puterea vehiculului cu peste 20%, ajungând la 500 CP și 745 Nm. Performanțele mașinii au fost atinse mulțumită unui nou sistem de inducție de aer de mare debit, unui radiator mai mare alături de o valvă blow off, cât și a unei actualizări a software-ului de management al motorului.

Pachetul vizează modificări atât pe interior, cât și pe exterior

Pe lângă îmbunătățirile aduse performanței vehiculului, Hennessey și-a lăsat amprenta și asupra aspectului mașinii. Ford Ranger Raptor va beneficia de bare de protecție custom, lumini LED pentru off-road, jante de aliaj Hennessey de 18 inchi, anvelope off-road de 35 de inchi, alături de emblema „VelociRaptor 500”. De asemenea, interiorul este prevăzut cu tetierele brodate Hennessey, covorașe adaptate oricărei condiții meteo cât și cu o plăcuță cu numărul de fabricație unic.

„VelociRaptor 500 Ranger este o alegere excelentă pentru pasionații de pickup-uri care nu au nevoie de capacitatea modelului nostru VelociRaptor 600 F-150 de dimensiuni mari. Pickup-ul de dimensiuni medii este incredibil de capabil și foarte agil… este chiar mai ușor decât SUV-ul Bronco! În plus, upgrade-ul nostru de 500 de cai putere va îmbunătăți în mod vizibil cuplul la turație joasă și are mult mai multă putere pentru cei cărora le place să își forțeze cu adevărat camioneta în noroi, nisip sau pe drum deschis.”, spune John Hennessey, fondatorul și directorul executiv al companiei.

Prețul pornește de la $24.950 (23.000 euro), acesta fiind independent de costul de bază al Ford Ranger Raptor. Mașina creată de Hennessey va fi supusă la numeroase probe în cadrul perioadei de cercetare și dezvoltare efectuată de compania americană, pe o pistă de testare privată. VelociRaptor va trebui să parcurgă trasee în condiții extreme, atât pe șosea cât și off-road. Acest lucru va permite companiei Hennessey să ofere cu încredere o garanție de 3 ani / 36.000 de mile (58.000 km) pentru autoturismul modificat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hennessey Performance


Robert Pindic
Robert Pindic
Robert Pindic studiază Media Digitală în cadrul Universității „Transilvania” din Brașov, specializare ce i-a deschis orizonturile către jurnalism. Lumea auto i s-a părut fascinantă încă de când s-a urcat întâia oară la volan, iar odată cu obținerea permisului de conducere la 18 ani, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide