VIDEO: Volkswagen Beetle R Concept, răzbunarea hot-hatch

Autor: Gabriel Grosoiu 17 nov. 2011 Știri auto

A doua generaţie de Volkswagen Beetle (dacă nu punem la socoteală legendarul model original) pare să fie prima hotărâtă să rupă un pic linia tradiţiei din care se insipiră. Nu doar designul este mai masculin, dar şi comportamentul dinamic, iar proaspătul R Concept, prezentat de germani la Salonul Auto Los Angeles 2011, este o promisiune foarte tentantă pentru segmentul hot-hatch.

Maşina este dezvoltată de departamentul R GmbH, responsabil cu elaborarea celor mai radicale modele sport compacte de la Volkswagen: Golf R şi Scirocco R. Deşi nu au publicat nicio informaţie legată de ce s-ar putea gasi sub capota conceptului, inginerii germani au lăsat se înţeles că motorul ales ar putea fi unitatea de 2.0 litri turbo, ai cărei 200 CP pot fi foarte uşor suplimentaţi.

Din punct de vedere vizual, Volkswagen Beetle R Concept respectă ingredientele unui hot hatch veritabil. Barele de protecţie sport afişează prize mari de aerisire la partea din faţă şi o evacuare pe măsură, la posterior iar uriaşele jante de 20 inchi lasă la vedere etrierele albastre R, Aspectul sportiv de la exterior este definitivat de eleronul discret, dar de efect.

Interiorul va beneficia de piele Nappa, care va îmbrăca scaunele sport, precum şi de ornamente negru gloss pe bord. Instrumentarul de bord poartă amprenta R, la fel ca şi pedalierul din aluminium. Rămâne de văzut cum va transfera Volkswagen în producţia de serie conceptual prezentat la Los Angeles.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide