Volkswagen ID. GTI: conceptul electric înglobează ADN-ul compactelor sportive din trecut – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 04 sept. 2023 Știri auto

Volkswagen prezintă un nou concept electric, de această dată cu tente sportive. ID. GTI ne arată cum ar putea arăta viitorul hatchback electric performant al mărcii.

Numele de GTI a avut și încă are o însemnătate mare pentru pasionații auto. De-a lungul a zeci de ani, modelele hatchback performante ale producătorului german au purtat aceste 3 litere, iar acum ar putea fi predate mai departe, către un model electric.

Dacă aspectul vi se pare cunoscut, ochii nu vă înșală, deoarece ID. GTI împarte multe elemente de design cu ID. 2all, un alt concept, care a fost prezentat în primăvara acestui an. Se pare că designerii s-au gândit din start la posibilitatea unei versiuni sportive pentru viitorul hatchback electric.

Comparativ cu ID. 2all, ID. GTI are bare mai agresive și primește jante inspirate de originalul Volkswagen Golf GTI. Blocurile optice spate au o tentă întunecată, iar un spoiler montat pe capacul portbagajului se îmbină cu ornamentele negre din jurul lunetei. Grila are, de asemenea, un finisaj negru cu ornamente roșii, iar emblema GTI poate fi găsită peste tot.

Volkswagen ID.2 GTI – viitorul electric performant al brandului german

Ne-ar plăcea să putem vorbi despre specificații tehnice, cifre de putere și timpi de accelerație, dar Volkswagen nu ne oferă nimic dintre acestea. Compania a comunicat doar că noul model va avea un propulsor electric de înaltă performanță. Va folosi un singur motor electric montat pe puntea față și un diferențial blocabil. De asemenea, oferă o gamă largă de setări prin intermediul GTI Experience Control, care poate regla totul, de la suspensie la senzația de direcție, sunet și chiar poate crea puncte de schimbare simulate pentru a imita GTI-urile cu motoare termice.

Vorbind despre trecut, ID. GTI va include multe motive retro la interior, printre care și scaunele cu tapițerie în carouri. Tabloul de bord cu două ecrane de pe ID. 2all este preluat direct, doar că ID. GTI oferă niște setări suplimentare, precum posibilitatea configurării unui afișaj ce imită ceasurile de bord de pe modelele clasice GTI. Nu se știe dacă o astfel de tehnologie va ajunge în producție, dar VW spune că aspectul interior cu ecranul central de 12,9 inch, ecranul șoferului de 10,9 inch și raftul de comenzi fizice sunt elemente aproape de producție, chiar dacă nu știm când acest concept se va materializa în producție.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide