Am condus în România noul Mercedes-Benz SLK250

Mercedes-Benz SLK a revenit pe plaiurile româneşti. Are acum forme inspirate de la vărul SLR şi este disponibil deocamdată doar cu motoare pe benzină. Test cu varianta SLK 250.

Am condus în România noul Mercedes-Benz SLK250 Am condus în România noul Mercedes-Benz SLK250

Un SLK este un fel de concentrat de Mercedes-Benz. Este mic, are două locuri, este un roadster cu hard-top. Combinaţia letală pentru orice pasionat de automobile. Acest tip de automobil face pe oricine să viseze cu ochii deschişi. Cine nu şi-a dorit măcar o dată să meargă cu un automobil sport decapotabil, cu părul fluturând în vânt şi cu un sentiment incredibil de libertate.

SLK este genul de automobil care îţi pune zâmbetul pe buze

Avem în faţă a treia generaţie a roadsterului made in Stuttgart. Este mai serios şi mai impunător ca până acum dar dimensiunile exterioare au rămas cvasidentice. A crescut în lungime cu 31 mm şi este mai lat cu 33 mm. Înălţimea a crescut nesemnificativ cu 5 mm. Elementele de design exterioare aduc aminte de puternicul frate SLS. Botul are linie aproape identică cu cea a modelului supersport. Şi generaţia anterioară avea elemente de design care făceau trimitere la modelul SLR McLaren, dar parcă acum noul SLK arată mai bine ca niciodată păstrând în acelaşi timp aceeaşi siluetă incofundabilă.

Interiorul este acum mai spaţios faţă de cel al generaţiei anterioare. Există acum mai mult spaţiu pentru umeri şi parcă ceva mai multe spaţii de depozitare. În SLK poziţia de condus este foarte joasă ca în orice roadster veritabil. Însă, se dovedeşte a fi o poziţie destul de confortabilă. Mă aşteptam ca un drum de 400 km la bordul SLK-ului să aibă un efect mai dureros asupra spatelui meu. Dar nu, odată ce te-ai obişnuit cu poziţia joasă, SLK-ul are grijă de tine şi te transportă cu stil acolo unde ai nevoie.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.