Electricitate accesibilă – Renault Fluence Z.E.

Acum mai bine de un an eram reticent vis-a-vis de automobilul electric. Nu îi negam atunci rolul în peisaj, dar parcă mai trebuia să lupt puţin cu mine pentru a-l accepta.

Electricitate accesibilă – Renault Fluence Z.E. Electricitate accesibilă – Renault Fluence Z.E.

Aşadar acum un an eram la Paris şi testam Fluence Z.E. şi Kangoo Z.E., dar nu modelele de serie. Erau modele care făceau parte din faza a doua de evoluţie, foarte apropiate de pre-serie. Cei de la Renault ne-au promis atunci că undeva la mijlocul lui 2011 Fluence Z.E. şi Kangoo Z.E. vor fi modele de serie. Nu a fost să fie mijlocul anului, dar cele două modele se găsesc în showroom-urile constructorului francez în Danemarca, Franţa şi Spania (Fluence Z.E.), iar Kangoo Z.E. este disponibil şi în Anglia şi Germania. Restul lumii va putea admira cele două modele ectrice de la Renault în showroom-uri din 2012. Apropo de planurile constructorului francez, la începutul anului viitor va debuta Twizy, pentru ca la mijlocul lui 2012 să fie lansat Zoe - primul model electric Renault construit de la zero. Tot la capitolul planuri de viitor, francezii doresc până la finele anului 2012 să doteze Europa cu 50.000 staţii de încărcare.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.